Haberler

İstanbul'da şiddetli yağış akşam saatlerinde etkisini kaybedecek11 Temmuz 2019 Perşembe
İstanbul’u dün akşamdan itibaren etkisi altına alan şiddetli yağmur, sabah saatlerinde şehir genelinde etkili oldu. Eyüp, Beykoz, Kağıthane, Tuzla, Sultangazi, Ümraniye ve Üsküdar’da etkili oldu. Boğaz çevresinde halen etkili olan yağmurlu havanın bu akşamdan itibaren İstanbul’u terk etmesi bekleniyor.

Dün akşam akşam saatlerinden itibaren Çatalca, Silivri ve Arnavutköy gibi batı bölgelerimizde başlayan sağanak yağmurlar bugün sabah erken saatlerden itibaren şiddetini arttırarak il genelinde etkili oldu.

Bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağmur neticesinde metrekarede ortalama 17 kg yağış kaydedildi. En fazla yağış Cendere Hamidiye (31kg/m2), Göktürk (29kg/m2), Cendere Organik Kimya önü (23kg/m2) ve Beykoz (19kg/m2), Şişli (18kg/m2) bölgelerine düştü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım, Çevre Koruma, Park Bahçeler, İBB Trafik, Zabıta ve 153 Yerinde Çözüm ekipleri yağış nedeni ile oluşabilecek olumsuzluklara karşın hazır bekletildi. Yağışın başlangıcından itibaren İstanbul genelinde maddi hasarlı trafik kazaları dışında bir olumsuzluk yaşanmadı. Yağış süreci AKOM’dan takip edildi.

Halen Boğaz çevresi ile Anadolu yakasında kuvvetli rüzgâr ile birlikte etkili olan yağmurun öğle (14:00) saatlerine kadar kuvvetli şekilde devam etmesi, ardından hafifleyerek akşam saatlerinde bölgemizi terk etmesi bekleniyor.

Temmuz ayının il günlerinden itibaren bol güneşli ve mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının serin ve yağışlı hava nedeni ile 4-6°C azalarak mevsim normallerine gerileyeceği, önümüzdeki hafta ortalarına kadar 24-28°C aralığında seyredeceği tahmin ediliyor. İstanbul’da barajların doluluk oranı son yağışlarla beraber yüzde 75’ler seviyesi yükseldi.

İSTANBUL’A DÜŞEN YAĞIŞ MİKTARLARI ŞÖYLE:

İstanbulda şiddetli yağış akşam saatlerinde etkisini kaybedecek - Haberler - İstanbul İtfaiyesi