Haberler

İtfaiye Müzesi'nde İstanbul’un yangınla mücadelesinin tarihine yolculuk yapmaya ne dersiniz ?26 Eylül 2019 Perşembe
305 yıllık köklü bir tarihe sahip ve dünyanın en güçlü itfaiyelerinden biri olan teşkilatımız İtfaiye Müzesi'ni ziyaret etti.

18.yüzyılın ilk çeyreğinden Cumhuriyet’in kuruluşuna kadar Osmanlı Devleti’nin Payitahtının vazgeçilmez kuruluşlarından biri olan itfaiye teşkilatımızın bundan dört asır öncesinden günümüze dek süregelen ateşle mücadelesinin serüvenini yerinde görmek için teşkilatımız çalışanları ve anasınıfı öğrencileri Beşiktaş'ta bulunan İtfaiye Müzesi'ni ziyaret etti.

İtfaiye Müzesi’nin koleksiyonunda bulunan; 1714 yılında Davud-u Hakiki’nin ilk “Çardaklı Tulumbası”ndan 1800’lü yıllarda kullanılan “Mahalle Tulumbaları ve daha sonraki yıllarda kullanılan “Buharlı ve Arabalı Tulumbaları”na kadar çok farklı ve her biri kendi alanında eşi olmayan eserlerin yanında, Mahalle tulumbacıları mizanseni, askeri itfaiye dönemine ait kıyafetler, mum fenerleri, karpit fenerleri, amir yangın baltaları, bez sarnıç, deri kovalar, çeşitli tablolar ve İstanbul’da  meydana gelmiş bazı yangınlara ait fotoğraflar gibi ilk etapta sayılabilecek eserleri bugün İstanbul/ Beşiktaş İlçesindeki yeni binasında (Kılıç Ali Paşa Su Sarnıcı) görebilirsiniz.

Müze için İletişim:

Yıldız Mahallesi Çitlembik Yokuşu Horoz Sokak No : 1 Beşiktaş/İstanbul

0212 259 91 24 / 0212 259 15 82

kutuphanemuzeler@ibb.gov.tr

Hafta içi 09:00 - 16:00 saatleri arasındadır.

Cumartesi ve Pazar günü kapalıdır.

Giriş ücretsizdir.

 

http://itfaiye.ibb.gov.tr/tr/tarihimiz.html

İtfaiye Müzesinde İstanbul’un yangınla mücadelesinin tarihine yolculuk yapmaya ne dersiniz ? - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİtfaiye Müzesinde İstanbul’un yangınla mücadelesinin tarihine yolculuk yapmaya ne dersiniz ? - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİtfaiye Müzesinde İstanbul’un yangınla mücadelesinin tarihine yolculuk yapmaya ne dersiniz ? - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİtfaiye Müzesinde İstanbul’un yangınla mücadelesinin tarihine yolculuk yapmaya ne dersiniz ? - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİtfaiye Müzesinde İstanbul’un yangınla mücadelesinin tarihine yolculuk yapmaya ne dersiniz ? - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİtfaiye Müzesinde İstanbul’un yangınla mücadelesinin tarihine yolculuk yapmaya ne dersiniz ? - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİtfaiye Müzesinde İstanbul’un yangınla mücadelesinin tarihine yolculuk yapmaya ne dersiniz ? - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİtfaiye Müzesinde İstanbul’un yangınla mücadelesinin tarihine yolculuk yapmaya ne dersiniz ? - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİtfaiye Müzesinde İstanbul’un yangınla mücadelesinin tarihine yolculuk yapmaya ne dersiniz ? - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİtfaiye Müzesinde İstanbul’un yangınla mücadelesinin tarihine yolculuk yapmaya ne dersiniz ? - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİtfaiye Müzesinde İstanbul’un yangınla mücadelesinin tarihine yolculuk yapmaya ne dersiniz ? - Haberler - İstanbul İtfaiyesi