Haberler

İstanbul İtfaiyesi 2 şehit verdi…20 Ağustos 2009 Perşembe
İstanbulluların can ve mal güvenliği sağlamak için 365 gün 24 saat görev yapan İstanbul İtfaiyesi, biri yangında ve biri kazada olmak üzere aynı günde 2 şehit verdi.

İstanbulluların can ve mal güvenliği sağlamak için 365 gün 24 saat görev yapan İstanbul İtfaiyesi, biri yangın ve biri kaza olmak üzere aynı günde 2 şehit verdi.

İstanbul İtfaiyesini yasa boğan ilk acı haber Sultanbeyli’den geldi. Mehmet Akif Mahallesi Fatih Bulvarı No:175 adresinde bulunan 3 katlı binanın giriş katındaki halı satış mağazasında sabah saat 9.30 sularında henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Kısa sürede olay yerine ulaşan İstanbul İtfaiyesi ekipleri, vakit kaybetmeden söndürme çalışmalarına başladılar. Yangına müdahalede bulunan ekipteki Mustafa ARABACI, Ali ÜREYİL, Yaşar ÜRESİN ve İshak ÖZEL yoğun dumandan etkilendiler. Olay yeri yakınında bulunan Özel Ersoy Hastanesine kaldırılan itfaiye eri Mustafa ARABACI, tüm çabalara rağmen şehit oldu. Aynı olayda yaralanan 3 itfaiye erinin tedavileri ise sürüyor.

İkinci acı haber Bayrampaşa Grup Amirliği’ne bağlı Eyüp Müfrezesi’nden geldi. Olay dönüşü bakım ve çalışması yapan itfaiye eri Hüseyin ÇEKİÇ, elektrik akımına kapıldı. Ağır yaralı olarak Vakıf Gureba Hastanesi’ne kaldırılan ÇEKİÇ de tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

İstanbul İtfaiyesinin kullandığı tüm araç ve ekipmanlar dünya standartlarında olup, olaylara müdahale eden personel tüm ekipmanları kullanmaktadır. Her iki olayın oluş şekilleri ve nedenleri bilirkişi incelemesinden sonra netlik kazanacak.

İstanbul İtfaiyesi 2 şehit verdi… - Haberler - İstanbul İtfaiyesi

10.01.1980 Amasya doğumlu Mustafa ARABACI, evli ve 2 çocuk babasıydı. ARABACI, 2005 yılından bu yana İstanbul İtfaiyesi’nde görev yapıyordu.

23.03.1980 İstanbul doğumlu Hüseyin ÇEKİÇ, evliydi. ÇEKİÇ, 1 Aralık 2005 tarihinden bu yana İstanbul İtfaiyesi’nde görev yapıyordu.