Haberler

Lefkoşa Türk Belediyesi'ne verilen arama kurtarma eğitimi başladı13 Nisan 2023 Perşembe
İtfaiye eğitim merkezimiz tarafından Kıbrıs'da Lefkoşa Türk Belediyesi'ne verilen arama kurtarma eğitimi başladı.

İtfaiye Eğitim Merkezimiz tarafından verilmekte olan ve 3 gün sürecek eğitimler Merkez Lefkoşa ile KKTC Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın sağladığı enkaz alanında gerçekleştiriliyor. 

Teorik bilgilendirme yanında uygulamalı şekilde düzenlenecek eğitim programı, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı’nın konuşması ile başladı.

Harmancı, Türkiye’de yaşanan deprem felaketi sonrası LTB olarak 35 kişilik bir ekiple birlikte Hatay Samandağ’daki arama kurtarma çalışmalarına katıldıklarını anımsatarak, orada da İBB’nin farklı ekipleri ile çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Deprem felaketi sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaptıkları görüşmede bu eğitimleri gerçekleştirme konusunda mutabık kaldıklarını aktaran Harmancı, bu organizasyonun da iki şehir arasında imzalanan kardeş şehir protokolü çerçevesinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Eğitimlerin tamamlanmasının ardından sertifika töreni düzenlenecek

3 gün sürecek eğitimler hem teorik hem de uygulamalı olarak gerçekleştirilecek. Eğitimlerin bir kısmı Metehan bölgesinde oluşturulan alanda yapılacak tatbikatla sürecek. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından ise 14 Nisan Cuma günü sertifika töreni gerçekleştirilecek.

Verilecek kapsamlı eğitimler şu başlıklar altında gerçekleştiriliyor:

Kentsel Arama Kurtarma, Yaralı Tahliye Şekilleri, Enkaz Altı Görüntüleme Cihazı Tanıtımı, Sismik Dinleme Cihazı Tanıtımı, Kentsel Arama Kurtarma, Yaralı Tahliye Şekilleri, Enkaz Altı Görüntüleme Cihazı Tanıtımı, Yanma Yangın Bilgisi, LPG ve Doğal Gaz Bilgisi, Yangın yerindeki tehlikeler, Karot Cihazı Tanıtımı, Ayırıcı ve Kesici Güç Üniteleri, Beton, Metal ve Ahşap Kesme Motorları eğitimi.

Lefkoşa Türk Belediyesine verilen arama kurtarma eğitimi başladı - Haberler - İstanbul İtfaiyesiLefkoşa Türk Belediyesine verilen arama kurtarma eğitimi başladı - Haberler - İstanbul İtfaiyesiLefkoşa Türk Belediyesine verilen arama kurtarma eğitimi başladı - Haberler - İstanbul İtfaiyesiLefkoşa Türk Belediyesine verilen arama kurtarma eğitimi başladı - Haberler - İstanbul İtfaiyesiLefkoşa Türk Belediyesine verilen arama kurtarma eğitimi başladı - Haberler - İstanbul İtfaiyesiLefkoşa Türk Belediyesine verilen arama kurtarma eğitimi başladı - Haberler - İstanbul İtfaiyesi