Haberler

Kocayusuf ile görev yapacak yeni operatörlerin eğitimi sürüyor…22 Aralık 2009 Salı
Çok Fonksiyonlu Robotik Müdahale Aracı  “Koca Yusuf” ile görev yapacak personele yönelik “operatör eğitimi” devam ediyor. Üç ayrı grupta 49 personele eğitim verilecek.

Yangın ve afetlerle mücadelede; hizmet alanıyla ilgili her türlü teknolojik gelişmeyi yakından takip eden ve sürekli gelişme gayreti içinde olan teşkilatımız profesyonel ve eğitimli personeliyle 365 gün 24 saat İstanbul'lulara hizmet vermeye devam ediyor.

İstanbul İtfaiyesi araç filosundaki en etkili araçlardan biri olan Çok Fonksiyonlu Robotik Müdahale Aracı bilinen adıyla Koca Yusuf ile görev yapacak personele yönelik “operatör eğitimi” 2 ayrı müfrezede gerçekleştiriliyor. Anadolu Yakası’nda görev yapan personele Orhanlı Müfrezesi’nde, Avrupa Yakası’nda görev yapan personele ise Resneli Müfrezesi’nde eğitim veriliyor.

Kocayusuf ile görev yapacak yeni operatörlerin eğitimi sürüyor… - Haberler - İstanbul İtfaiyesi

Anadolu Yakası’nda görev yapan 19 personelin eğitimi 18 Aralık Cuma günü tamamlanırken Avrupa Yakası’nda 15 personelden oluşan ilk grubun eğitimine 21 Aralık Pazartesi günü başlandı. Bir haftalık eğitimde, robotik kolun uzaktan kumanda ile kontrolü ve kullanımı, pompa sisteminin kullanımı, araç kabin içi göstergelerin kullanımı ile gelişmiş hidrolik sisteminin kullanımını operatör adaylarına uygulamalı olarak anlatılıyor.

İlk grubun eğitimi 25 Aralık Cuma günü tamamlanacak, 15 personelin yer aldığı ikinci grubun eğitimi ise 4-8 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Üç ayrı grupta toplam 49 personele eğitim verilecek.

Kocayusuf ile görev yapacak yeni operatörlerin eğitimi sürüyor… - Haberler - İstanbul İtfaiyesi 

Artan ihtiyacı karşılamak ve dünya standartlarını yakalamak için itfaiye istasyon sayısını ve buna bağlı olarak personel sayısını planlı bir şekilde arttıran İstanbul İtfaiyesi, hizmet içi eğitimler ile personelin bilgi ve becerisini en üst düzeyde tutmayı amaçlıyor.

Kocayusuf ile görev yapacak yeni operatörlerin eğitimi sürüyor… - Haberler - İstanbul İtfaiyesi