Haberler

İstanbul İtfaiyesi, MKE’de görev yapacak İtfaiyecileri eğitiyor…14 Ocak 2010 Perşembe
İstanbul İtfaiyesi, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun Ankara’daki Kapsül Fabrikası Müdürlüğü’nde görev yapmaya başlayacak 39 itfaiye personeline eğitim veriyor.

Dünyanın en köklü itfaiye teşkilatlarından biri olan İstanbul İtfaiyesi, sadece kendi personelini değil yurt genelindeki itfaiye teşkilatlarında görev yapan itfaiyecilere de eğitim veriyor. İstanbul ve İstanbulluların huzur ve güven içerisinde yaşayabilmeleri için 365 gün 24 saat görev yapan İstanbul İtfaiyesi, son yıllarda hız verdiği eğitim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Dünya standartlarını yakalamak için itfaiye istasyon sayısını ve buna bağlı olarak personel sayısını planlı bir şekilde arttıran İstanbul İtfaiyesi, Türkiye’de eğitim alanındaki liderliğini de açık ara sürdürüyor.

300 yıllık bilgi ve birikime sahip İstanbul İtfaiyesi, yurt genelinden gelen talepler üzerine diğer il ve ilçelerdeki itfaiye teşkilatlarında görev yapan itfaiyecilere de eğitim veriyor. Bu kapsamda, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun Ankara’daki Kapsül Fabrikası Müdürlüğü’nde hizmet alımı yoluyla görev yapmaya başlayacak 39 itfaiye personeline “Yangınla Mücadele ve Kurtarma Eğitimi” veriliyor. Türkiye’nin ilk ve en büyük itfaiye eğitim merkezi olan İBİTEM’de görev yapan 2 eğitmen tarafından verilen eğitimde, yeni göreve başlayacak itfaiyecilere yanma ve yangın bilgisi, yangın yerindeki tehlikeler, söndürme maddeleri ve teknikleri, yangın organizasyon ve ekip çalışması ile kurtarma becerileri konuları anlatılıyor.

11 Ocak Pazartesi günü başlayan eğitim 16 Ocak Cumartesi günü tamamlanacak.

İstanbul İtfaiyesi, MKE’de görev yapacak İtfaiyecileri eğitiyor… - Haberler - İstanbul İtfaiyesi

İstanbul İtfaiyesi, MKE’de görev yapacak İtfaiyecileri eğitiyor… - Haberler - İstanbul İtfaiyesi