Haberler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden evsizlere sıcak yuva29 Aralık 2016 Perşembe
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden evsizlere sıcak yuva

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bu kış sezonunda da sokakta kalan evsiz vatandaşlara sahip çıkıyor. Zeytinburnu Spor Kompleksi’nde ağırlanan evsiz vatandaşların barınma, yiyecek, tedavi, temizlik gibi her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. 

İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ve Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut, evsiz vatandaşların ağırlandığı Zeytinburnu Spor Kompleksi’ni basın mensuplarıyla birlikte gezdi.

Hayri Baraçlı, zabıta ekiplerinin veya vatandaşların 153 hattına ihbarları ile soğuk havalarda dışarıda kalan kişileri korumaya aldıklarını belirterek, İBB’nin bu kış sezonunda toplam 1306 evsizi misafir ederek her türü ihtiyacını karşıladığını söyledi.

Zeytinburnu Spor Kompleksi’nde şu anda 485 evsizin barındığını ifade eden Baraçlı, 18 yaş altında olan evsiz kişileri yurtlara yerleştirdiklerini dile getirdi. Baraçlı, sokakta yaşayan erkeklerin Zeytinburnu Spor Kompleksi’nde, kadınların ise İBB’ye bağlı Kayışdağı Darülaceze Merkezi’nde ağırlandığını kaydetti.

Komplekste kalan vatandaşlara barınma, 3 öğün yemek, kişisel bakım hizmetlerinin ücretsiz olarak en iyi şekilde verilmesine özen gösterdiklerini vurgulayan Baraçlı, “Rahatsızlığı olanlara tedavi hizmeti veriliyor. Her ihtimale karşılık 24 saat doktorumuz bulunuyor. Buradan vatandaşlarımıza çağrı yapıyorum; Lütfen sokakta kalan kimseleri gördüğünüzde ALO 153’ü arayarak yerini bildiriniz. Ekiplerimiz muhakkak sahip çıkacaktır” diye konuştu.

İBB’nin Zeytinburnu Spor Kompleksi ve Kayışdağı Darülaceze’de ağırladığı evsiz vatandaşlara ayrıca, temiz kıyafet, reçete, ilaç, acil müdahale ve sağlık hizmetlerinin yanı sıra, gerektiğinde hastanelere sevk, memlekete gönderme, huzurevi ve bakımevine yerleştirme, aileye teslim etme ve kadınları sığınma evine yerleştirme gibi hizmetler de ücretsiz olarak veriliyor.

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi; Ana arterlerde konuşlanan 1345 araç, 7 bin personel ile İstanbul genelindeki 7 bin 373 kilometre yol ağında ve 363 müdahale noktasında 24 saat kışa hazır olarak bekliyor.

Otoyollarda 6 adet kar kaplanı, 43 kritik noktada beus, kritik kavşaklarda 48 kurtarıcı, köylerde ise 145 bıçaklı traktör ve kar küreme timleri karla mücadele çalışmalarına katılıyor. Karla mücadelede kullanılmak üzere 245 bin ton tuz depolarda bekletiliyor. İlçelere 40 bin ton tuz verilirken, kritik noktalara torbalarla 10 bin ton tuz bırakıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden evsizlere sıcak yuva - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİstanbul Büyükşehir Belediyesinden evsizlere sıcak yuva - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİstanbul Büyükşehir Belediyesinden evsizlere sıcak yuva - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİstanbul Büyükşehir Belediyesinden evsizlere sıcak yuva - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİstanbul Büyükşehir Belediyesinden evsizlere sıcak yuva - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİstanbul Büyükşehir Belediyesinden evsizlere sıcak yuva - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİstanbul Büyükşehir Belediyesinden evsizlere sıcak yuva - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİstanbul Büyükşehir Belediyesinden evsizlere sıcak yuva - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİstanbul Büyükşehir Belediyesinden evsizlere sıcak yuva - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİstanbul Büyükşehir Belediyesinden evsizlere sıcak yuva - Haberler - İstanbul İtfaiyesi