Haberler

İGDAŞ elektrik kesintilerine karşı uyarıyor30 Aralık 2016 Cuma
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İGDAŞ, elektrik kesintilerinin yaşandığı bölgelerde bulunan abonelerin, kombi ve kazanlarını elektrik tekrar gelene kadar kapalı konuma getirmeleri konusunda uyardı.

İstanbul’da hava muhalefeti nedeniyle  yer yer elektrik kesintileri yaşanıyor. Elektrik kesintilerinin yaşandığı bölgelerde bulunan İGDAŞ abonelerinin, kombi ve kazanlarını elektrikler tekrar gelene kadar kapalı konuma getirmeleri gerekiyor.

Elektrik geldikten sonra, cihazların birden çalışmaya başlamasıyla doğalgazda yüksek gaz akımı meydana geliyor. Yüksek gaz akımı ile birlikte aktarma cihazları otomatik olarak kendini güvenli duruma getirerek gazı kesiyor. Ani yüklenmeler doğalgaz cihazlarında arızaya sebep olup doğalgaz dağıtımını olumsuz etkiliyor.

İGDAŞ, bu konuda gerekli önlemleri aldı. Muhtemel aksaklıklara karşı takviye teknik ekipler oluşturuldu. İstanbul'daki İGDAŞ abonelerinin, bu konuda hassasiyet göstererek kombilerini elektrikler gelene kadar kapalı konumda tutmaları önemle duyurulur.