Haberler

İstanbul'da kar başladı AKOM hazır7 Ocak 2017 Cumartesi
İstanbul’da kar yağışı başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM, kış şartlarında şehir hayatının normal seyrinde devam etmesi için hazır.AKOM WhatsApp İhbar Hattı vatandaşların ihbarlarını değerlendirirken, sokakta yaşayan 616 vatandaş da Zeytinburnu Spor Kompleksi’nde misafir ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış aylarını sorunsuz geçirmek ve şehir hayatının normal seyrinde devam etmesi için hazırlıklarını tamamladı. İBB Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) Meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda alarm düzeyine geçti. Ekipler gece yarısından sonra ana arterler ve bağlantı yollarında tedbirlerini aldı. İlçe Belediye Başkanlıkları bilgilendirildi.
 
145 BIÇAKLI TRAKTÖR KÖYLERİN HİZMETİNE VERİLECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kış kar ile mücadelede, 1345 araç ve iş makinesi 7000 personel ile kışla mücadele çalışmaları yapacak. İstanbul’da 7 bin 373 kilometrelik güzergah ağında 363 müdahale noktasıyla olumsuzluklara karşı ekipler bekletiliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe belediyelere tuz ve solüsyon desteği sağlanırken talep durumunda takviye yapılacak. Ayrıca ilçe belediyelerinin kendi imkanları yetersiz kaldığı durumlarda Büyükşehir ekipleri tarafından destek verilecek.

Köy yollarını ise 145 adet kar kürüme bıçağı takılmış traktörlerle muhtarların gözetiminde vatandaşlar kendileri açacaklar.  6 adet KAR KAPLANI otoyollar ve gerektiğinde Havalimanı kar küreme çalışmalarına destek verecek.

43 KRİTİK NOKTAYA BEUS SİSTEMİ KURULDU

Kışla mücadele kapsamında 43 kritik noktaya BEUS (Buzlanma Erken Uyarı Sistemi) kuruldu. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve çevre yolları için 13 BEUS sistemi ve trafik kontrol kameraları kullanıma hazır hale getirilirken ek önlemler de alındı. İstanbul genelinde kritik noktalara ise vatandaşların kullanımı için  tuz torbaları (10 bin ton) bırakıldı.

Kışla mücadele çalışmaları AKOM koordinasyonunda yürütülecek. Araçların belirlenen güzergahlarda yapacakları kar küreme ve yol açma çalışmaları, mevcut araç takip sistemi ile AKOM’dan takip edilecek, gerekli durumlarda araçlar başka bölgelere yönlendirilecek. Kritik kavşaklarda 48 kurtarıcı ve çekici muhtemel yolda kalmalar ve kazalara karşı hazır bekletilecek.

Sokakta yaşayan kimsesiz vatandaşlar için barınma merkezleri hizmet veriyor.  Zabıta, polis ve ambulanslar ile toplanan vatandaşlar sağlık kontrollerinin ardından misafir edilecekler. Erkekler Zeytinburnu Kompleksi, bayanlar için Darülaceze Merkezi’nde hazırlıklar tamamlandı. Şu anda sokakta yaşayan 616 vatandaş misafir ediliyor.

İlçe Belediyeleri kendi bölgelerinde tespit ettikleri evsiz vatandaşları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin misafirhanelerine getirecekler.  Vatandaşlar sokakta kalan evsizler için 153 Beyaz Masa veya 155 Polis Merkezine bildirebilecekler.

OLUMSUZLUKLARI WHATSAPP İHBARHATTI’NA BİLDİREBİLİRSİNİZ

Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM kış koşullarında olumsuzluklara karşı vatandaşların işbirliğiyle sorunları çözmek için WhatsApp ihbar hattı kurdu. İstanbul'da yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar ALO 153 BEYAZ MASA numarasının yanı sıra artık 0552 153 00 34 WhatsApp İhbar Hattı üzerinden de müracaatlarda da bulunabilecekler.

Kış koşulları süresince İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanlarında, ana caddeler, meydanlar, üst geçitler, metrobüs yollarında oluşabilecek olumsuzlukları WhatsApp üzerinden bildirebilecekler.