Haberler

Kar yağışı Avrupa yakasında etkili yollar açık7 Ocak 2017 Cumartesi
İstanbul’a Balkanlardan gelen kar yağışı ve soğuk hava özellikle Avrupa yakasında etkili oluyor. İstanbul'un genelinde ise saat 19.00 itibari ile sulu kar etkili oluyor. Kar nedeniyle şehir içi yollarda olumsuzluk yaşanmazken yağış ve Cuma trafiği nedeniyle köprülerde yoğunluk gözleniyor.

İstanbul’u akşam saatlerinde etkisi altına alan kar yağışı, Çatalca, Büyükçekmece, Mahmutbey, Silivri, Arnavutköy, Beylikdüzü, Başakşehir, ve Esenyurt çevresinde kar fırtınası şeklinde etkili oluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kış şartlarında şehir hayatının normal seyrinde devam etmesi için AKOM koordinasyonunda karla ve kışla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. TEM Ahmediye Mevkiinde iki  Tır'ın devrilmesi nedeniyle bir süre trafik bir süre aksadı. Kazaya İtfaiye ve Yol Bakım kar kürüme ekipleri müdahale etti.

Kar yağışının ilerleyen saatlerde şehrin merkezine ulaşması bekleniyor. Son iki saatte İstanbul genelinde 28 hasarlı kaza meydana geldi, bu nedenle yollarda yoğunluk yaşandı. İBB ekipleri Karayolları ekipleriyle birlikte TEM oto yolunda çalışmalarını sürdürüyor.

Karla mücadele çalışmalarına İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım Daire Başkanlığı, İstanbul İtfaiyesi, İSFALT, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığına bağlı ekipleri katılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kış kar ile mücadele çalışmalarında 1345 araç ve iş makinesi 7 bin personel aktif olarak çalışıyor. İstanbul’da 7 bin 373 kilometrelik güzergah ağında 363 müdahale noktasıyla olumsuzluklara karşı ekipler bekletiliyor.

Köy yollarını ise 145 adet kar kürüme bıçağı takılmış traktörler muhtarların gözetiminde trafiği açıyor. 6 adet Kar Kaplanı da otoyollar ve gerektiğinde Havalimanı kar küreme çalışmalarına destek vermek için hazır bekletiliyor.

AVRASYA TÜNELİ 23.00'E METRO SABAHA KADAR AÇIK

Öte yandan, Cuma trafiği ve kar yağışı nedeniyle Avrasya Tüneli 21.00 yerine 23.00'e kadar açık kalacak. Marmaray seferlerine 01.00'e kadar devam edecek.

İBB METRO İstanbul AŞ'ye bağlı tüm metro ve tramvaylar ise, sabaha kadar seferlerine devam edecek. Metrobüs ek seferlerle takviye ediliyor.

 Kar yağışı Avrupa yakasında etkili yollar açık - Haberler - İstanbul İtfaiyesi Kar yağışı Avrupa yakasında etkili yollar açık - Haberler - İstanbul İtfaiyesi Kar yağışı Avrupa yakasında etkili yollar açık - Haberler - İstanbul İtfaiyesi