Haberler

Yoğun kar yağışı nedeniyle toplu ulaşım takviye ediliyor7 Ocak 2017 Cumartesi
İstanbul'da kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul Metro AŞ. sabah saat 06:00'ya kadar yolcu taşımaya devam ediyor. Metrobüs hattı ek seferlerle takviye ediliyor. Marmaray'da seferlerine 01:00'e kadar devam edecek.

İstanbul’u akşam saatlerinde etkisi altına alan kar fırtınası Çatalca, Silivri, Büyükçekmece, Avcılar, Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy, Mahmutbey, başta olmak üzere il genelinde etkili oldu.

Kar yağışı gündüz saatlerinde de bölgesel olarak tipi şeklinde il genelinde etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle zaman zaman ağırlaşarak trafik ekiplerin müdahalesiyle normale döndü. İBB TEM karayolunda kara yolları ekiplerin araç ve tuz takviyesi yaparak yolun açık tutulmasını sağladı. İlçe Belediyelerine de ek tuz takviyesi yapıldı. Karayollarının tıkanması ve kazalarının kış lastiği takılmamasından kaynaklandığı belirlendi.

Trafikte bekleyen vatandaşlara  31 bin 50 kumanya, çay ve hazır çorba dağıtıldı. Belgrad ormanlarında film setinde kalan "İçerdekiler" dizi oyuncuları ve set ekibi Jandarma, İtfaiye ve Yol Bakım ekipleri tarafından şehir merkezine getirildiler.

Park Bahçeler, Katı Atık Müdürlüğü, Zabıta Ekipleri, İSFALT, 153 Beyaz masa, ekipleri sahada üst geçit, meydanlar, otobüs duraklarında kar kürüme ve tuzlama çalışmaları yaptı. Yoğun kar yağışı nedeniyle İSTANBUL METRO SABAH SAAT 06.00'A KADAR YOLCU TAŞIMAYA DEVAM EDİYOR.METROBÜS HATTI EK SEFERLERLE TAKVİYE EDİLİYOR.

7 Ocak Cumartesi 17:00 itibariyle İstanbul’da ölçülen kar kalınlıkları

Çatalca-Subaşı: 110 cm
Arnavutköy: 60-65cm
B.Çekmece, Sultangazi: 55-60cm
Başakşehir, Esenyurt, Beylikdüzü, G.O.Paşa: 45-50 cm
Ağva-Teke, Beykoz, Sarıyer, Zekeriyaköy: 40 cm
Alemdağ, Ömerli, Alibeyköy, Kağıthane, Maslak:30-35 cm
Uğur Mumcu, Bahçelievler, K.Çekmece: 25 cm
Çekmeköy, Ümraniye, Sancaktepe: 20cm
Ataşehir, Maltepe, Kadıköy, Üsküdar, Şile, Beşiktaş, Bakırköy: 15-18 cm
Pendik, Kartal, Tuzla: 10 cm

İBB ekipleri Dün geceden itibaren 1347 araç ve iş makinesi ile 9 bölgede  üç vardiya halinde 7000 personel görev yapıyor. İBB Yol Bakım Daire Başkanlığına bağlı kar küreme ekipleri sabah saatlerinden akşam saatine kadar 15 bin 093 ton tuz, 132 Ton solisyon kullanıldı. Zeytinburnu Spor salonunda 721 evsiz vatandaşımız misafir ediliyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle toplu ulaşım takviye ediliyor - Haberler - İstanbul İtfaiyesiYoğun kar yağışı nedeniyle toplu ulaşım takviye ediliyor - Haberler - İstanbul İtfaiyesi