Haberler

Kar olumsuzluğa neden olmadı8 Ocak 2017 Pazar
İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı gece aralıklarla devam etti. Bölgesel olarak tipi şeklinde il genelinde etkili olan kar yağışı olumsuzluklara neden olmadı.

İBB ekipleri gece boyunca TEM karayolunda kara yolları ekiplerine araç ve tuz takviyesi yaparak yolun açık tutulmasını sağladı. İlçe Belediyelerine de ek tuz takviyesi yapıldı. Karayollarının tıkanması ve kazalarının kış lastiği takılmamasından kaynaklandığı belirlendi. Trafikte bekleyen vatandaşlara Mobil Büfelerle kumanya, çay ve hazır çorba dağıtıldı.

Gece boyunca; Park Bahçeler, Katı Atık Müdürlüğü, Zabıta Ekipleri, İSFALT, İSTAÇ, 153 Beyaz masa, ekipleri sahada üst geçit, meydanlar, otobüs duraklarında kar kürüme ve tuzlama çalışmaları yaptı.

KARLA MÜCADELEDE 27 AYRI BİRİM HİZMET VERDİ

Kış koşulları çalışmaları AKOM'da toplanan İtfaiye, Afad, Emniyet, Ayedaş, Bedaş, Tiaş, İgdaş, İski, Şehir Hatları, Metro İstanbul, İETT, İCA (YSS Köprüsü) Karayolları, İBB Trafik olmak üzere 27 ayrı birimin yöneticileri tarafından koordine edildi.

İtfaiye ekipleri TEM ve Kuzey Çevre Yolunda arıza yapan, makaslayan, kayan ve yolu kapatan 128 tır ve kamyonu çekerek yolların açılmasını sağladı. İtfaiye devrilen 22 ağacı keserek yoldan kaldırdı.

Zabıta ekipleri yol kenarına bırakılmış tehlike arz eden otomobilleri çekerek güvenli bölgelere götürdü.

Yoğun kar yağışı nedeniyle İSTANBUL METRO ve TRANVAY HATLARINDA 24 SAAT KESİNTİSİZ HİZMET VERİYOR.  METROBÜS HATTINA  EK SEFERLERLER TAKVİYE EDİLİYOR. 

KARDA AÇ KALAN SAHİPSİZ HAYVANLAR BESLENİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kar yağışının etkisini iyice arttırmasından dolayı sahipsiz hayvanların aç kalmaması için bir çok noktada besleme çalışması yapıyor.

Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü, Soğuk havaların etkisini arttırması ile birlikte belirli aralıklarla besleme çalışması yapıyor. Ormanlık alanlar başta olmak üzere bir çok bölgedeki noktalara hayvanlar için mama bırakıyor. Ayrıca besleme noktalarında tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyan hayvanlar da Veteriner Hekim kontrolü altında alınarak, tedavi ediliyor.

8 Ocak Pazar 08:00 itibariyle İstanbul’da ölçülen kar kalınlıkları:

Çatalca-Subaşı: 120 cm,
Hadımköy, Yassıören: 100cm,
B.Çekmece, Sultangazi:Arnavutköy 55-60cm,
Başakşehir, Esenyurt, Beylikdüzü, G.O.Paşa: 45-50cm,
Ağva-Teke, Beykoz, Sarıyer, Zekeriyaköy: 45 cm,
Alemdağ, Ömerli, Alibeyköy, Kağıthane, Maslak:30-35cm,
Uğur Mumcu, Çamlıca, Bahçelievler, K.Çekmece: 25-30cm,
Çekmeköy, Ümraniye, Sancaktepe: 20cm,
Ataşehir, Maltepe, Kadıköy, Üsküdar, Şile, Beşiktaş, Bakırköy: 15-20 cm,
Pendik, Kartal, Tuzla: 8-12cm.

İBB ekipleri Kar yağışının başladığı günden itibaren 1347 araç ve iş makinesi ile 9 bölgede  üç vardiya halinde 7000  personel görev yaptı. İBB Yol Bakım Daire Başkanlığına bağlı kar küreme ekipleri gece saatlerinden sabah saatine kadar  8 bin 689 ton tuz, 36 Ton solisyon kullanıldı. Zeytinburnu Spor salonunda 723 evsiz vatandaşımız misafir ediliyor.

Kar olumsuzluğa neden olmadı - Haberler - İstanbul İtfaiyesiKar olumsuzluğa neden olmadı - Haberler - İstanbul İtfaiyesiKar olumsuzluğa neden olmadı - Haberler - İstanbul İtfaiyesiKar olumsuzluğa neden olmadı - Haberler - İstanbul İtfaiyesiKar olumsuzluğa neden olmadı - Haberler - İstanbul İtfaiyesiKar olumsuzluğa neden olmadı - Haberler - İstanbul İtfaiyesiKar olumsuzluğa neden olmadı - Haberler - İstanbul İtfaiyesiKar olumsuzluğa neden olmadı - Haberler - İstanbul İtfaiyesiKar olumsuzluğa neden olmadı - Haberler - İstanbul İtfaiyesiKar olumsuzluğa neden olmadı - Haberler - İstanbul İtfaiyesiKar olumsuzluğa neden olmadı - Haberler - İstanbul İtfaiyesiKar olumsuzluğa neden olmadı - Haberler - İstanbul İtfaiyesi