Haberler

Sahipsiz hayvanlar için günde 2 ton mama9 Ocak 2017 Pazartesi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Cuma gününden beri etkili olan kar yağışı nedeniyle sahipsiz hayvanların yoğun olduğu bölgelere günde 2 ton mama bırakıyor.

Sahipsiz hayvanların soğuk havalarda aç kalmaması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü, çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Sokak hayvanların aç kalmaması için daha önceden haftada 2 ton mama ile gıda takviyesi yapan Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, özellikle kar yağışının etkili olması ile birlikte bırakılan mama miktarını günde 2 tona çıkardı.

199 noktada sokak hayvanları besleniyor

Özellikle sahipsiz hayvanların yoğunlukla bulunduğu ormanlık alanlar başta olmak üzere, birçok noktaya 10 ayrı ekip tarafından yapılan çalışma ile mama bırakılıyor. Anadolu Yakasında; Tepeören, Ballıca, İstanbul Park çevresi, Kurtköy, Uydukent, Yenişehir  gibi  alanlarda; Avrupa Yakasında ise Tayakadın, Işıklar, İhsaniye, Pirinççiköy, Kemerburgaz İSTAÇ Döküm Sahaları, MÜSİAD Ormanı bölgelerinin yer aldığı 199 bölgede mama ile besleniyor.

Şehir merkezinde de gıda takviyesi yapılıyor

Şehir dışındaki 199 noktanın haricinde şehir merkezinde de sahipsiz hayvanlara gıda takviyesi gerçekleştiriliyor. Gülhane Parkı, Sultanahmet meydanı, Göztepe Kavşağı, İdealtepe 50. Yıl Korusu gibi birçok noktanın yanı sıra şehir merkezindeki meydan ve parklara da mama bırakılıyor.

Veteriner Hekim kontrol ediyor

Besleme yapılan 199 bölgedeki sahipsiz hayvanlar da Veteriner Hekimler tarafından kontrol ediliyor. Tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyan, kardan dolayı yaşamını sürdürmekte zorlanabilecek olan hayvanlar, bakımevlerine getirilerek tedavi altına alınıyor. Bu çerçevede yapılan çalışmalarda toplam 20 hayvan sokaktan alınarak bakımevlerine götürüldü.

Sahipsiz hayvanlar için günde 2 ton mama - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSahipsiz hayvanlar için günde 2 ton mama - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSahipsiz hayvanlar için günde 2 ton mama - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSahipsiz hayvanlar için günde 2 ton mama - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSahipsiz hayvanlar için günde 2 ton mama - Haberler - İstanbul İtfaiyesi