Haberler

İstanbul'da kar etkisini devam ettiriyor9 Ocak 2017 Pazartesi
İBB Yol Bakım Daire Başkanlığına bağlı kar küreme ekipleri gece boyunca TEM'de kara yolları ekiplerine araç ve tuz takviyesi yaparak yolun açık tutulmasını sağladı.

İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı gece aralıklarla devam etti. Kar yağışı sabah saatlerinde Boğaz çevresi, Beykoz, Sarıyer, Ümraniye, Maslak, Kağıthane, Fatih, Beşiktaş, Kavacık, Şişli, Eyüp, Arnavyutköy, Sultangazi,  Kemerburgaz bölgelerinde tipi şeklinde devam ediyor.

İBB Yol Bakım Daire Başkanlığına bağlı kar küreme ekipleri gece boyunca TEM'de kara yolları ekiplerine araç ve tuz takviyesi yaparak yolun açık tutulmasını sağladı. İlçe belediyelerine de ek tuz takviyesi yapıldı. Kar yağışının başlamasından buyana İBB ekipleri toplam 60 bin ton tuz, 400 ton solüsyon kullandı. İlçe belediyelere ara sokaklar için toplam 40 ton tuz yardımı yapıldı. Mobil Büfelerle  kumanya, çay ve hazır çorba dağıtıldı. Toplu ulaşım 7-24 çalışmalarına devam etti.

Gece boyunca; Park Bahçeler, Katı Atık Müdürlüğü, Zabıta Ekipleri, İSFALT, İSTAÇ, 153 Beyaz masa, ekipleri sahada üst geçit, meydanlar, otobüs duraklarında kar kürüme ve tuzlama çalışmaları yaptı.

Kış koşulları çalışmaları AKOM'DA toplanan İtfaiye, Afad, Emniyet, Ayedaş, Bedaş, Tiaş, İgdaş, İski, Şehir Hatları, Metro İstanbul, İETT, İCA (YSS Köprüsü) Karayolları, İBB Trafik olmak üzere 27 ayrı birimin yöneticileri tarafından koordine edildi.

Kar yağışının başlaması ile TEM ve E5 de kış lastiği veya zincir takmayarak yolda kalan  250 tır ve Ağır vasıta İtfaiye ve Yol Bakım ekipleri tarafından çekildi.  

KARDA AÇ KALAN SAHİPSİZ HAYVANLAR BESLENİYOR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kar yağışının etkisini iyice arttırmasından dolayı sahipsiz hayvanların aç kalmaması için bir çok noktada besleme çalışması yapıyor.  Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü, Soğuk havaların etkisini arttırması ile birlikte belirli aralıklarla besleme çalışması yapıyor. Ormanlık alanlar başta olmak üzere bir çok bölgedeki noktalara hayvanlar için mama bırakıyor. Ayrıca besleme noktalarında tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyan hayvanlar da Veteriner Hekim kontrolü altında alınarak, tedavi ediliyor.

9 Ocak Pazar 08:00 itibariyle İstanbul’da ölçülen kar kalınlıkları

Kar kalınlıkları: Çatalca-Subaşı: 122 cm,
Hadımköy, Yassıören: 105 cm,
B.Çekmece, Sultangazi:Arnavutköy 68 cm,
Başakşehir, Esenyurt, Beylikdüzü, G.O.Paşa: 62 cm,
Ağva-Teke, Beykoz, Sarıyer, Zekeriyaköy: 55 cm,
Alemdağ, Ömerli, Alibeyköy, Kağıthane, Maslak:45 cm,
Uğur Mumcu, Çamlıca, Bahçelievler, K.Çekmece: 35 cm,
Çekmeköy, Ümraniye, Sancaktepe: 30 cm,
Ataşehir, Maltepe, Kadıköy, Üsküdar, Şile, Beşiktaş, Bakırköy: 20-25 cm,
Pendik, Kartal, Tuzla: 10-15 cm.

İBB ekipleri Kar yağışının başladığı günden itibaren 1347 araç ve iş makinesi ile 9 bölgede  üç vardiya halinde 7000  personel görev yaptı. İBB Yol Bakım Daire Başkanlığına bağlı kar küreme ekipleri geceh saatlerinden sabah saatine kadar  9 bin 528 ton tuz, 42 Ton solisyon kullanıldı. Zeytinburnu Spor salonunda 834 evsiz vatandaşımız misafir ediliyor.