Haberler

Hayri Baraçlı: "Kış lastiği kullanımı önemli"10 Ocak 2017 Salı
İstanbul'u etkisi altına alan karla mücadele çalışmalarını Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) takip eden İBB Geneler Sekreteri Baraçlı, basın mensuplarına yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Cuma gününden bu güne İstanbul'u etkisi altına alan karla mücadele çalışmalarını Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) takip eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, özel araç kullanan vatandaşların kış lastiği kullanımı noktasında hassasiyet göstermelerinin önemli olduğunu vurgulayarak, " Vatandaşlarımız seyahat ederken bu tarz önerilerimize de kulak vermelerini isteriz. Hem kendi hem de diğer vatandaşların can güvenliği için kış lastiği kullanmalarını öneriyoruz. Zaten ticari araçlarda kış lastiği zorunlu. Vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarını da kullanmalarını talep ediyoruz" diye konuştu.

Vatandaşların huzur içinde kış mevsimini geçirmeleri için İBB ekiplerinin 24 saat esaslı çalıştıklarını anlatan Baraçlı,7 bin personel ve bin 345 civarında araçla karla mücadele çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Cuma gününden bu yana etkili olan kış şartlarının daha önce alınan tedbirler sonucu vatandaşlarla ciddi sorunlar yaşatmadığını ifade eden Baraçlı şöyle devam etti: “İstanbul trafiğini belirli bir düzeyde akıtmış olduk. Karın ne zaman geleceği belli değil. Bugün öğlen civarında ve yarın yine bir kar beklentimiz var. Geçtiğimiz günlerdeki gibi çok şiddetli bir kar şu süreçte beklemiyoruz. AKOM olarak teyakkuzdayız. Meteorolojideki arkadaşlarımızla, diğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki arkadaşlarla, belediyeye bağlı şirketler, çalışanlar ve daire başkanlarıyla irtibattayız."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatı üzerine sert geçen kış şartları altında çeşitli nedenlerle sokaklarda yaşamak zorunda kalan 940 evsiz vatandaşa da hizmet verdiklerini de belirten Baraçlı, Zeytinburnu Spor Kompleksi’nde vatandaşların misafir edilerek her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

Kar yağışından önce barajların doluluk oranının yüzde ellilerde olduğunu, kar yağışıyla birlikte bu oranın yüzde atmışlara yükseldiğini aktaran Hayri Baraçlı, “Karlar eridiğinde bu oran daha da artacaktır” dedi.

Sokak hayvanlarını da unutmayarak, onların da ihtiyaçlarına yönelik hassasiyet gösterdiklerini vurgulayan Baraçlı, "Onlar da bizim değerlerimiz. Onların da barınmaları, yiyecekleriyle ilgili belirli noktalarda gerekli desteği yapıyoruz. Bu kış da onlarla ilgili memnuniyetimiz üst seviyeye çıktı" dedi.