Haberler

Zeytinburnu’nda bulunan 10 katlı bina bilinmeyen nedenle çöktü.13 Ocak 2017 Cuma
Zeytinburnu’nda bulunan 10 katlı bina bilinmeyen nedenle çöktü.

Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi Rauf Denktaş Caddesi üzerinde bulunan 10 katlı bir bina büyük bir gürültüyle çöktü. Olayın ihbar edilmesiyle birlikte  İstanbul İtfaiyesi alarma geçti. Olay yerine ilk olarak saat 16:38 de Zeytinburnu İtfaiye ekibimiz ulaştı. Olayın büyüklüğü üzerine Bakırköy, Gaziosmanpaşa, Şişli, Kocasinan, Beşiktaş, Kadıköy, Çatalca İtfaiye grupları ve çok sayıda Hızır Acil ambulansları çökme bölgesine sevk edildi.

Kısa sürede olay yerine ulaşan ekiplerimiz, daha önceden yıkım kararı alınmış ve boşaltılmış olan bina enkazında 21 araç ve 57 personel ile çalışmalarına başladı. Hassas ve profesyonel çalışma sonucu, o esnada yoldan geçen  17 kişi yaralı olarak sağlık ekiplerince hastaneye sevk edildi. Çökme sırasında iki kişi hayatını kaybetti .

Ekipler arama kurtarma çalışmaları esnasında sismik ve akustik dinleme yaparak  enkazda başka kimsenin olup olmadığını araştırdı. Dumansavar aracı yardımıyla enkazdaki toz bulutu hava ve su karışımı ile dağıtılarak çalışmaya uygun bir ortam oluşturuldu.

İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, Mobil Büfe, Beyaz Masa ekipleri de olay yerinde çalışmalara destek verdi.

Zeytinburnu’nda bulunan 10 katlı bina bilinmeyen nedenle çöktü. - Haberler - İstanbul İtfaiyesiZeytinburnu’nda bulunan 10 katlı bina bilinmeyen nedenle çöktü. - Haberler - İstanbul İtfaiyesiZeytinburnu’nda bulunan 10 katlı bina bilinmeyen nedenle çöktü. - Haberler - İstanbul İtfaiyesiZeytinburnu’nda bulunan 10 katlı bina bilinmeyen nedenle çöktü. - Haberler - İstanbul İtfaiyesiZeytinburnu’nda bulunan 10 katlı bina bilinmeyen nedenle çöktü. - Haberler - İstanbul İtfaiyesiZeytinburnu’nda bulunan 10 katlı bina bilinmeyen nedenle çöktü. - Haberler - İstanbul İtfaiyesiZeytinburnu’nda bulunan 10 katlı bina bilinmeyen nedenle çöktü. - Haberler - İstanbul İtfaiyesiZeytinburnu’nda bulunan 10 katlı bina bilinmeyen nedenle çöktü. - Haberler - İstanbul İtfaiyesiZeytinburnu’nda bulunan 10 katlı bina bilinmeyen nedenle çöktü. - Haberler - İstanbul İtfaiyesiZeytinburnu’nda bulunan 10 katlı bina bilinmeyen nedenle çöktü. - Haberler - İstanbul İtfaiyesi