Haberler

Çanakkale'de binaların yangından korunması hakkında yönetmelik eğitimi verdik14 Şubat 2017 Salı
Dünyanın en köklü itfaiye teşkilatları arasında yer alan İstanbul İtfaiyesi, yurdun dört bir köşesinde görev yapan personele yönelik eğitim çalışmalarına devam ediyor.

Yangın ve yangın teknolojileri konusunda 300 yılı aşkın bilgi, birikim ve tecrübeye sahip olan İstanbul İtfaiyesi yurt genelinde gelen talepler üzerine eğitimlerine devam ediyor. Bu kapsamda Çanakkale Belediyesi'nde ve çevre ilçe belediyelerde görev yapan teknik personelden oluşan 19 katılımcıya "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik" eğitimi verildi.

Çanakkale Belediye Binası Meclis Salonunda verilen bir günlük eğitimin ilk bölümünde; yönetmeliğin giriş ve tanım kısımları, yeni binalara ait mimari bölümler ve konutlara özel durumlar işlendi. İlgili madde metinleri yönetmelik üzerinde gösterildi ve bunlara ait önceden hazırlanmış farklı çizimlerle eğitim zenginleştirildi. Eğitimin ikinci bölümünde; Sağlık yapıları, dükkan, ofis ve katılımcıların özellikle üzerinde durulmasını istediği otellere özel düzenlemelerin olduğu yönetmelik maddeleri ilgili görsellerle desteklenerek anlatıldı. Bu eğitimlerle beraber bölgedeki binaların durumu göz önünde bulundurularak yönetmeliğin mevcut binalar bölümü ve tesisatla ilgi maddeler özetlenerek anlatıldı.

Son derste katılımcıların genel soruları tip projeler için çizimler eşliğinde anlatıldı, bireysel sorular cevapladı ve katılımcıların beraberlerinde getirdikleri projeler incelenerek gerekli düzeltmeler belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın uzun yılların verdiği tecrübe ile yönetmeliğe göre hazırlanmış başvuru yazısı, olumlu ve olumsuz rapor sonuçları ve yönetmelik maddelerini özetler nitelikteki kaşe örnekleri katılımcılar ile paylaşılıp gerekli izahatler yapıldı.

Çanakkalede binaların yangından korunması hakkında yönetmelik eğitimi verdik - Haberler - İstanbul İtfaiyesiÇanakkalede binaların yangından korunması hakkında yönetmelik eğitimi verdik - Haberler - İstanbul İtfaiyesiÇanakkalede binaların yangından korunması hakkında yönetmelik eğitimi verdik - Haberler - İstanbul İtfaiyesi