Haberler

İBB'den Çanakkale Zaferi'nin 102.yılına özel program17 Mart 2017 Cuma
İBB'den Çanakkale Zaferi'nin 102.yılına özel program

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci Yıl Dönümü dolayısıyla Aksaray Meydanı'nda özel bir etkinlik düzenlenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından tüm İstanbulluların katılımına açık olarak düzenlenecek etkinlik kapsamında Mobil Çanakkale Müzesi, şiir dinletileri ve Mehter Takımı 18 Mart Özel Programı'nda İstanbullularla bir araya gelecek.

Teknoloji, asker, silah ve birçok yönden üstün durumda dünyanın en güçlü donanmasına karşı yazılan Çanakkale Destanı'nın 102'nci yıl dönümü için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından özel bir program düzenlenecek.

ETKİNLİĞİN ADRESİ AKSARAY MEYDANI

Aksaray Meydanı'nda 18 Mart'ta saat 10.00’da başlayacak olan programda Türk milletinin Çanakkale'de verdiği varoluş mücadelesi Çanakkale Belgesel Film gösterimi ile yeniden anlatılacak. Milli destanı konu alan şiirlerin okunacağı ve Mehter Takımı'nın da marşlarla katılacağı özel etkinliği izleyenlere Mobil Büfelerden Mehmetçiğin karavanasında çıkan üzüm hoşafı ve ekmek ikram edilecek.

KAHRAMANLIK DESTANI MOBİL MÜZE İLE İSTANBUL'DA

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci Yıl Dönümü özel etkinliğindeki en özel bölüm ise İstanbul'un dört bir yanında ziyarete açılan Mobil Çanakkale Müzesi olacak. Şimdiye kadar 800 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan Mobil Müze 1. Dünya Savaşı sırasında en sert ve kanlı çarpışmaların yaşandığı Gelibolu Yarımadası'na gidemeyenler için önemli bir görevi yerine getiriyor. Anadolu insanının Çanakkale Cephesi’nde yazdığı kahramanlık destanının bugünün gençlerine aktarılmasını sağlayan müzede Çanakkale destanını anlatan fotoğraflar, mektuplar, hatıralar, mermiler, savaşta kullanılan silah ve envanterlerden oluşan 7 bin parça bulunuyor.

Etkinlik Yeri: Aksaray Meydanı

10:30 - "Çanakkale 100 Yıllık Destan" Belgeseli
12:30 - Mehteran Konseri ve Şiirler
12:40 13:10 - Tanıtım filmleri
13:15 - 14:00 Şiir Dinletileri - Mehter Konseri


Etkinlik boyunca Mobil Çanakkale Müzesi ziyarete açık olacaktır.
Mobil Büfe ikramları program boyunca devam edecektir.

İBBden Çanakkale Zaferinin 102.yılına özel program - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİBBden Çanakkale Zaferinin 102.yılına özel program - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİBBden Çanakkale Zaferinin 102.yılına özel program - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİBBden Çanakkale Zaferinin 102.yılına özel program - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİBBden Çanakkale Zaferinin 102.yılına özel program - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİBBden Çanakkale Zaferinin 102.yılına özel program - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİBBden Çanakkale Zaferinin 102.yılına özel program - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİBBden Çanakkale Zaferinin 102.yılına özel program - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİBBden Çanakkale Zaferinin 102.yılına özel program - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİBBden Çanakkale Zaferinin 102.yılına özel program - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİBBden Çanakkale Zaferinin 102.yılına özel program - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİBBden Çanakkale Zaferinin 102.yılına özel program - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİBBden Çanakkale Zaferinin 102.yılına özel program - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİBBden Çanakkale Zaferinin 102.yılına özel program - Haberler - İstanbul İtfaiyesi