Haberler

Topbaş Ve Şahin yağıştan etkilenen Silivri'de incelemelerde bulundu18 Temmuz 2017 Salı
Başkan Topbaş ve Vali Şahin, şiddetli yağıştan en çok etkilenen Silivri’nin Çanta mahallesinde incelemelerde bulundu. Şahin, hasar tespit çalışmalarının ardından zararların karşılanacağını belirtirken, Topbaş da “Bu bölgedeki 4 dereyi ıslah ettik, oralarda sorun yok. Bu son dereyi de ıslah ediyoruz” dedi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul’da sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağışın en fazla Silivri’de sıkıntı yaşattığını belirterek, “Başkanımızla birlikte burada yürütülen çalışmaları inceledik. Bu civarda tabanları su basma noktasının altında olan 150 konut yağmurdan etkilendi. Arkadaşlarımız ciddi ve güçlü bir ekiple burada yardım ve tahliye çalışmaları yapıyor” dedi.

Son derece hızla çalışmaya devam edip buradaki sorunu bu gece yarısına kadar bitirmeye çalışacaklarını ifade eden Vali Şahin, “Başbakanımızın talimatı doğrultusunda hasar tespitleri yapılarak zarar gören vatandaşlara afetle ilgili devlet desteğini de vereceğiz. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum ve çalışan ekibimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Silivri’de geçmişte yaşanan başka bir sel baskınında can kaybı yaşandığını ve ciddi hasarların ortaya çıktığını hatırlatarak, “Buradaki sorunlu 5 derenin 4’ünün ıslahını bitirdik ve o derelerde şu anda hiçbir problem yaşanmadı. Bu bölgedeki son derenin de ıslahı yapılacak” dedi.

Geçmişte Silivri’nin Çanta mahallesinin belde belediyesi olduğu yıllarda yapılan bu yapıların taban kodlarının deniz seviyesinin altında kaldığına dikkat çeken Kadir Topbaş, “Çanta’nın belde belediyesi olduğu yıllarda buradan karayolu geçmiş ama altyapısı, atıksu ve yağmur suyu kanalları yok. Zamanında plansız yapıldığı için sıkıntılı bir bölge. Buranın 5 binlik planları bitti, binlik uygulama planları yapılacak ama mevcut yapıların sorunları nasıl çözülecek? Dereli ıslah ederek ve kuşaklama yoluyla altyapı yaparak bu bölgeyi kurtaracak bir çalışmamız var” şeklinde konuştu.

Vali Şahin ile sel basan bölgeleri ve çalışmaları yerinde müşahede ettiklerini kaydeden Başkan Topbaş, “Gereken çalışmalar yapılıyor. Ancak bu yağış afet ölçeğinde çok ciddi bir yağmurdu. Bu bölgenin metrekaresi 114 kilogram yağış aldı. Çok şükür ki can kaybı yok. Mahallenin arkasında ciddi bir havza çanağı var. Bu çanağa yağan yağmur denize erişmek için bu 5 dereyi kullanıyor. 4’ün de problem yok. Bunu da inşallah çözüyoruz. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz” ifadelerini kullandı.

Topbaş Ve Şahin yağıştan etkilenen Silivride incelemelerde bulundu - Haberler - İstanbul İtfaiyesiTopbaş Ve Şahin yağıştan etkilenen Silivride incelemelerde bulundu - Haberler - İstanbul İtfaiyesiTopbaş Ve Şahin yağıştan etkilenen Silivride incelemelerde bulundu - Haberler - İstanbul İtfaiyesiTopbaş Ve Şahin yağıştan etkilenen Silivride incelemelerde bulundu - Haberler - İstanbul İtfaiyesiTopbaş Ve Şahin yağıştan etkilenen Silivride incelemelerde bulundu - Haberler - İstanbul İtfaiyesiTopbaş Ve Şahin yağıştan etkilenen Silivride incelemelerde bulundu - Haberler - İstanbul İtfaiyesiTopbaş Ve Şahin yağıştan etkilenen Silivride incelemelerde bulundu - Haberler - İstanbul İtfaiyesiTopbaş Ve Şahin yağıştan etkilenen Silivride incelemelerde bulundu - Haberler - İstanbul İtfaiyesi