Haberler

İBB Cankurtaranları 4 bin 800 vatandaşı boğulmaktan kurtardı20 Eylül 2017 Çarşamba
İstanbulluların yaz boyunca gönül rahatlığıyla deniz keyfi yaşadığı plajlarda sezon sona erdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin temizlik ve cankurtaran hizmeti verdiği 38 plajda yaklaşık 4 bin 800 boğulma vakasına müdahale edildi, 86 bin metreküp atık temizlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da plaj hizmetleri ile İstanbulluların temiz ve güvenli ortamlarda denize girmesini sağladı. Düzenli olarak deniz suyu temizlik oranları ölçülen ve gün boyu kumsalların temizlendiği İstanbul plajlarında vatandaşlar yaz boyunca gönül rahatlığıyla deniz keyfini yaşadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin son yıllarda hizmete aldığı İleri Biyolojik Arıtma Tesisleri ile sahiller atık su tehdidinden kurtuldu. Altyapı yatırımları ve arıtma tesisleri ile İstanbul’da pek çok sahilde vatandaşlar denize girmenin keyfini yaşadı.

38 PLAJDA 481 CANKURTARAN HİZMET VERDİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanlarında bulunan 38 plajda temizlik, güvenlik ve cankurtaran personeliyle hizmet verdi. İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı cankurtaran ekipleri İstanbul’da 12 ilçede bulunan 47 bin 800 metre uzunluğundaki 38 plajda; 35 jet-ski, 7 Kurtarma Botu, 2 Amfibik Kurtarma Jeti (Kara & Deniz Aracı) 14 ATV aracı, 2 Drone (hava aracı), 190 Gözetleme Kulesi ve 481 cankurtaran personeli ile görev yaptı. Cankurtaranlar bu yıl yaz sezonu boyunca 4 bin 800 vatandaşı boğulmaktan kurtardı. Cankurtaran hizmeti ile 2005 yılından bu yana 46 bin 343 boğulma vakasına müdahale etti.

PLAJLARDA 86 BİN METREKÜP ATIK TEMİZLENDİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Hizmetleri Müdürlüğü ve çevre şirketi İSTAÇ, 256 personel ile plajlar ve sahillerin temiz ve hijyenik olması için yaz boyunca hizmet verdi. Temizlik çalışmaları, mobil temizlik ekipleri ve özel plaj temizleme makineleriyle yürütüldü. Ekipler 2013 yılından bu yana toplam 86 bin metreküp atık temizledi.

İBB Cankurtaranları 4 bin 800 vatandaşı boğulmaktan kurtardı - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİBB Cankurtaranları 4 bin 800 vatandaşı boğulmaktan kurtardı - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİBB Cankurtaranları 4 bin 800 vatandaşı boğulmaktan kurtardı - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİBB Cankurtaranları 4 bin 800 vatandaşı boğulmaktan kurtardı - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİBB Cankurtaranları 4 bin 800 vatandaşı boğulmaktan kurtardı - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİBB Cankurtaranları 4 bin 800 vatandaşı boğulmaktan kurtardı - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİBB Cankurtaranları 4 bin 800 vatandaşı boğulmaktan kurtardı - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİBB Cankurtaranları 4 bin 800 vatandaşı boğulmaktan kurtardı - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİBB Cankurtaranları 4 bin 800 vatandaşı boğulmaktan kurtardı - Haberler - İstanbul İtfaiyesi