Haberler

İstanbul İtfaiyesi Robotulumba ile daha da güçlü27 Eylül 2017 Çarşamba
İstanbul İtfaiyesi’nin 303. kuruluş yıl dönümü sebebiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında Sultanahmet Meydanı’nda 1714 yılında üretilen “Didon” ile 2017 model “Robotulumba” birlikte yangın söndürdü.

Dünyanın en modern yangın söndürme araçlarına sahip İstanbul İtfaiyesi 303.yılını bir hafta sürecek olan etkinliklerle kutluyor. Bu etkinliklerden biri de Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen ve izleyiciler tarafından büyük alkış alan 1714 model “Didon” (Yangın Söndürme Tulumbası) ile 2017 model “Robotulumba”nın birlikte yangın söndürmesiydi.

İBB İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan’ın da izlediği program yabancı turistler tarafından da büyük alkış topladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire başkanlığı tarafından düzenlenen program İBB Orkestralar Müdürlüğü Mehteran Ekibi’nin gösterisiyle başladı. Sultanahmet Meydanı’nda kurulan temsili bir konakta çıkan yangına 300 yıl öncesinin yöntemiyle “Didon”la birlikte tulumbacılar müdahale etti. Tulumbacıların zorlu mücadelesinden sonra sahneye 2017 model Robotulumba çıktı. Uzaktan kumanda edilen Robotulumba konaktaki yangını uzaktan güçlü su püskürtme yöntemiyle anında söndürdü.

Robotulumba en zorlu yangınlarda, endüstriyel yangınlarda, kapalı alanlarda, tüneller ve orman yangınlarda soğutma ve söndürme aracı olarak kullanılıyor. Mesafesi 75 metre, açık alanda uzaktan kumanda ile maksimum müdahale mesafesi 300 metre ve havalandırma debisi saatte 60 bin metreküp olan Robotulumba İstanbul İtfaiyesi’nin en yeni yangın söndürme araçlarından biri olarak ön plana çıkıyor.

Söndürülen yangının ardından itfaiyeci duası okundu.
"Allah’ım, tehlikeye düşmüş olan her canlının, özellikle küçük bir çocuk ya da yaşlı birinin imdadına geç kalmadan yetişebilmem için bana güç ver. Yangınla mücadelede bilgi, teknik ve tecrübelerimi arttır. Sevgimi, cesaretimi ve inancımı eksiltme. Pirimiz İbrahim Peygamberi yanmaktan koruduğun ilahi emrin sırrına beni de dahil et. Kaderimde ölmek varsa çocuklarımı, eşimi ve yakınlarımı koru Allah’ım."

Meydanı dolduran vatandaşlar ve turistler daha sonra da  tulumbacılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

İstanbul İtfaiyesi Robotulumba ile daha da güçlü - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİstanbul İtfaiyesi Robotulumba ile daha da güçlü - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİstanbul İtfaiyesi Robotulumba ile daha da güçlü - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİstanbul İtfaiyesi Robotulumba ile daha da güçlü - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİstanbul İtfaiyesi Robotulumba ile daha da güçlü - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİstanbul İtfaiyesi Robotulumba ile daha da güçlü - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİstanbul İtfaiyesi Robotulumba ile daha da güçlü - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİstanbul İtfaiyesi Robotulumba ile daha da güçlü - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİstanbul İtfaiyesi Robotulumba ile daha da güçlü - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİstanbul İtfaiyesi Robotulumba ile daha da güçlü - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİstanbul İtfaiyesi Robotulumba ile daha da güçlü - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİstanbul İtfaiyesi Robotulumba ile daha da güçlü - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİstanbul İtfaiyesi Robotulumba ile daha da güçlü - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİstanbul İtfaiyesi Robotulumba ile daha da güçlü - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİstanbul İtfaiyesi Robotulumba ile daha da güçlü - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİstanbul İtfaiyesi Robotulumba ile daha da güçlü - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİstanbul İtfaiyesi Robotulumba ile daha da güçlü - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİstanbul İtfaiyesi Robotulumba ile daha da güçlü - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİstanbul İtfaiyesi Robotulumba ile daha da güçlü - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİstanbul İtfaiyesi Robotulumba ile daha da güçlü - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİstanbul İtfaiyesi Robotulumba ile daha da güçlü - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİstanbul İtfaiyesi Robotulumba ile daha da güçlü - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİstanbul İtfaiyesi Robotulumba ile daha da güçlü - Haberler - İstanbul İtfaiyesi