Haberler

Yenikapı'da 23 Nisan İstanbul çocuk festivali coşkusu23 Nisan 2018 Pazartesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Avrasya Sanat ve Gösteri Merkezi’nde 23 Nisan İstanbul Çocuk Festivali düzenlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen etkinliğe İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın yanı sıra eşi Hatice Uysal, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, çok sayıda okuldan öğrenci ve öğretmen ile öğrencilerin aileleri katıldı.

Yenikapı'daki Avrasya Sanat ve Gösteri Merkezi'ndeki program Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Cumhuriyetini 100. yıl dönümüne hızla yaklaşıldığı bir dönemde yeni bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın heyecanı ve sevincini yaşadıklarını söyledi.

Türk milletinin 23 Nisan 1923'te Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni açarak kendini yönetme iradesini ortaya koyduğunu belirten Yelkenci, "23 Nisan demokrasi tarihimizde çok önemli bir eşiktir. Bu bayram, üç farklı bayramın doğal bir şekilde birleşmesiyle bugünkü şeklini almıştır. 23 Nisan Bayramı, Hakimiyeti Milliye Bayramı ve Çocuk Bayramı. En nihayetinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak çocuklarımıza hediye etmiştir. O günlerde çocuk bayramının amacı, çocukların bir kaç gün eğlendirilmesinden daha ziyade toplumun farklı sorunlarıyla ilgilenilmesiydi" dedi.

Yelkenci, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bayramın kendisinin de arzu ettiği gibi sadece Türk çocuklarının bayramı değil, onun ötesine geçerek bütün dünya çocukları için önemli bir günü haline gelerek ayrı bir derinlik ve anlam kazandığını vurguladı.

Yelkenci'den sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle kent genelinde düzenlenen "Çocukların Rüyası" başlıklı yarışmada şiir dalında birinci olan Kadıköy Nurettin Teksan Ortaokulu öğrencisi Çağan Fidan, şiirini okudu.

Üsküdar 3. Selim İlkokulu ve Ümraniye TEV Zahide Zehra Garring Ortaokulu halk oyunları ekipleri ayrı ayrı gösteri sundu.

Kompozisyonda birinci olan Buse Parlar'ın sunumundan sonra il genelinde gerçekleşen yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, resim yarışması birincisi Beyoğlu Namık Kemal İlkokulu Öğrencisi Kübra Yeltek, Şiir yarışması birincisi Kadıköy Teksan Ortaokulu birincisi Çağan Fidan ve Kompozisyon birincisi Bakırköy Ahmet Hamdi Tanpınar Ortaokulu öğrencisi Buse Parlar'ın ödüllerini takdim etti.

Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever ise aynı yarışmalarda ikinci olan Bayrampaşa Nacı İlbey İlkokulu öğrencisi Sabber Su Aydoğan, Fatih Cibali Ortaokulu öğrencisi Ayşegül Nur Acar ve Sultançiftliği  Ortaokulu öğrencisi Gülşah Belen'e hediyelerini verdi.

-Üçüncülerin Ödüllerini Başkan Uysal Verdi-

Yarışmada resim dalında üçünce olan Şile Üvezli Yıldız Aytaman Ortaokul öğrencisi Hatice Terzi, şiirde yarışması üçüncüsü Tuğsa Orhan Ortaokulu Öğrencisi Elif Demir ve kompozisyon üçüncüsü Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokul öğrencisi Hayat Nur Aydemir'in hediyeleri ise İBB Başkanı Mevlüt Uysal tarafından verildi.

Hediye dağıtım töreninden sonra Ümraniye Yavuz Selim Ortaokulu'nun "Tarihe Yön Veren Kahramanlar" isimli drama gösterisini sahneledi. Anadolu'nun farklı bölgelerinin kıyafetlerini giyen çocuklar, o yörelere özgün halk oyunları örneklerini sunarak renkli görüntüler oluşturdular. Program sahnede hep birlikte fotoğraf çektirilmesiyle sona erdi. 

Ayrıca şenliğe katılan ziyaretçiler ve çocuklar mini itfaiyeci yarış parkurumuz, hızırgüç ve akülü itfaiye aracımızda gerçekleştirilen etkinliklere yoğun ilgi ve beğeni gösterirken  mobil eğitim aracımızıda gezerek eğlenceli zaman geçirmenin yanı sıra yangın ve afetlerde alınması gereken önlemler hakkında da bilgi edindiler.

Yenikapıda 23 Nisan İstanbul çocuk festivali coşkusu - Haberler - İstanbul İtfaiyesiYenikapıda 23 Nisan İstanbul çocuk festivali coşkusu - Haberler - İstanbul İtfaiyesiYenikapıda 23 Nisan İstanbul çocuk festivali coşkusu - Haberler - İstanbul İtfaiyesiYenikapıda 23 Nisan İstanbul çocuk festivali coşkusu - Haberler - İstanbul İtfaiyesiYenikapıda 23 Nisan İstanbul çocuk festivali coşkusu - Haberler - İstanbul İtfaiyesiYenikapıda 23 Nisan İstanbul çocuk festivali coşkusu - Haberler - İstanbul İtfaiyesiYenikapıda 23 Nisan İstanbul çocuk festivali coşkusu - Haberler - İstanbul İtfaiyesiYenikapıda 23 Nisan İstanbul çocuk festivali coşkusu - Haberler - İstanbul İtfaiyesiYenikapıda 23 Nisan İstanbul çocuk festivali coşkusu - Haberler - İstanbul İtfaiyesiYenikapıda 23 Nisan İstanbul çocuk festivali coşkusu - Haberler - İstanbul İtfaiyesiYenikapıda 23 Nisan İstanbul çocuk festivali coşkusu - Haberler - İstanbul İtfaiyesiYenikapıda 23 Nisan İstanbul çocuk festivali coşkusu - Haberler - İstanbul İtfaiyesiYenikapıda 23 Nisan İstanbul çocuk festivali coşkusu - Haberler - İstanbul İtfaiyesiYenikapıda 23 Nisan İstanbul çocuk festivali coşkusu - Haberler - İstanbul İtfaiyesiYenikapıda 23 Nisan İstanbul çocuk festivali coşkusu - Haberler - İstanbul İtfaiyesiYenikapıda 23 Nisan İstanbul çocuk festivali coşkusu - Haberler - İstanbul İtfaiyesiYenikapıda 23 Nisan İstanbul çocuk festivali coşkusu - Haberler - İstanbul İtfaiyesiYenikapıda 23 Nisan İstanbul çocuk festivali coşkusu - Haberler - İstanbul İtfaiyesi