Haberler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve AFAD'dan İstanbul'un Afetlere Hazırlık Çalıştayı15 Ağustos 2018 Çarşamba
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 15-16 Ağustos’ta Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile düzenleyeceği İstanbul’un Afetlere Hazırlık Çalıştayı’nda İstanbul için risk oluşturan doğal ve insan kaynaklı afetlere karşı hazırlıklar, sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AFAD’la birlikte İstanbul’un Afetlere Hazırlık Çalıştayı düzenliyor. 15-16 Ağustos’ta Wyndam Grand Otel’de gerçekleşecek etkinlikte iki gün boyunca alanında uzman ve akademisyenler katılacak. Çalıştayda İstanbul için risk oluşturan doğal kaynaklı ve insan kaynaklı afetlerle ilgili olarak riskler, sorunlar ve çözüm önerileri tartışılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen çalıştayda, Afet Dirençli Kent Planlama Yaklaşımı, Afet Kültürü Farkındalık ve Medya, Afetlerde Ekonominin Sürdürülebilirliği gibi 8 tematik oturumun yer alacağı çalıştayın moderatörlüğünü Prof. Dr. Şükrü Ersoy yapacak. Akademisyen, gazeteci, sivil toplum önderleri ve kamu yöneticilerinin katılacağı etkinliğin ikinci gününde katılımcılar genel değerlendirme yaparak görüş ve önerilerini belirtecek.

TEMALAR

1. Afete Dirençli Kent Planlama Yaklaşımı 
2. Afet Kültürü Farkındalık ve Medya 
3. Afetlerde Ekonominin Sürdürülebilirliği 
4. Afetlerde Ulaşım Planlaması 
5. Afet Yönetiminde Paydaşlarla İşbirliği: Afet Risk Azaltma ve Farkındalık - Afet Yönetiminde Paydaşlarla İşbirliği: Müdahale, İyileştirme ve İnsani Yardım 
6. Afet Risk Azaltma Çalışmalarında Görev ve Sorumluluklar 
7. Afetlerde Doğal ve Kültürel Mirasın Korunması
8. Afet Odaklı Sağlık Hizmetleri

PROGRAM

Tarih: 15 Ağustos 2018 Çarşamba
Kayıt Saat : 09:00 - 09:30
Yer: Wyndham Grand Levent