GÜVENLİĞİNİZ İÇİN

Elektrikli Battaniye Güvenlik Tavsiyesi23 Ekim 2015 Cuma
Elektrikli Battaniyeler İçin Tehlike İşaretleri Yıpranan kumaş Alevlenmeye dair işaretler Katlama veya buruşturma Kirlenme Nemli bölgeler Kayıp yada hasar görmüş bağlantı şeritleri Aşınmış esnek elektrik kablosu Gevşek bağlantılar Battaniyeniz veya kablo şebekesinin bir bölümü bu tehlike işaretlerinden bir veya birkaçını gösterirse battaniyenizi kontrol ettirin veya değiştirin.

Elektrikli Battaniyeler İçin Tehlike İşaretleri

Yıpranan kumaş

Alevlenmeye dair işaretler

Katlama veya buruşturma

Kirlenme

Nemli bölgeler

Kayıp yada hasar görmüş bağlantı şeritleri

Aşınmış esnek elektrik kablosu

Gevşek bağlantılar

Battaniyeniz veya kablo şebekesinin bir bölümü bu tehlike işaretlerinden bir veya birkaçını gösterirse battaniyenizi kontrol ettirin veya değiştirin.

Elektrikli Battaniye Güvenlik Tavsiyesi - GÜVENLİĞİNİZ İÇİN - İstanbul İtfaiyesi

Yeni Bir Elektrikli Battaniye Alırken…

Evinizi yenisiyle değiştirmektense aşınmış ve yıpranmış elektrikli bir battaniyeyi değiştirmek daha az maliyetlidir. Bu yüzden eğer battaniyenizin durumu hakkında şüpheniz varsa kaldırın atın ve yeni bir tane alın. İkinci el bir battaniye satın almaktan sakının ve standartları arayın. Güvenlik sertifikasyon işaretinin olmasına dikkat edin. Battaniyenin aşırı ısınma korumasına sahip olup olmadığına bakın ve bu korumaya sahip olan battaniyeleri seçin.     

Battaniyenizi Güvenli Muhafaza Edin..

Battaniyenizi güvenli şekilde muhafaza etme, ondan en iyi şekilde yararlanmayı sağlayacaktır. Elektrikli battaniyeleri katlamayın. Çünkü katlama elektrik tertibatına zarar verebilir. Rulo yapın veya ayrı bir yatağın üzerine koyarak onları bu şekilde muhafaza edebilirsiniz. Elektrikli alt battaniyeler dilerseniz bütün yıl yatağınızın üzerinde bırakılabilir.

Elektrikli Battaniyeleri Güvenli Şekilde Kullanma

Her zaman talimatlara uyun.

Hiçbir zaman elektrikli alt battaniyeyi elektrikli üst battaniye olarak kullanmayın ve bunun tersini de yapmayın.

Elektrikli alt battaniyeleri yatağa yada şilteye bağlayın. Bu onlara zararı dokunabilecek kırışma ve kaymayı durduracaktır.

Eğer battaniye güvenli kullanım için kontrole sahipse tüm gece battaniyeyi fişe takılı bırakın. Aksi takdirde battaniyenin elektriğini kapatın ve yatağa girmeden evvel fişini çekin.

Battaniyelerinizi ıslak tutmayın. Eğer battaniye ıslanmışsa onu kullanmayın. Hiçbir zaman onu kurutmak için elektriğini açmayın. Battaniyenizin periyodik olarak yetkili bir firma tarafından test edilmesini sağlayın.