Haberler

İBB 7 Bin Personel ve 1357 Araç ile Görev Başında13 Aralık 2018 Perşembe
İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış şartları ile mücadele kapsamında gerekli önlemleri aldı. İBB Afet Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) yönetiminde İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı'na bağlı 7 bin 83 personel ve 1.357 araç İstanbulluların rahat bir kış geçirmeleri için teyakkuzda bekliyor. Trafik sıkışıklığının önüne geçmek için 53 vinç-kurtarıcı il genelinde 24 saat görev yapıyor. Ayrıca 60 kritik nokta, Buzlanma Erken Uyarı Sistemi (BEUS) ile yakından takip ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kış aylarının sorunsuz geçmesi ve şehir hayatının normal seyrinde devam etmesi için gerekli önlemleri aldı. İl genelinde 7 bin 373 kilometrelik güzergah ağında belirlenen 363 müdahale noktasına ekipler konuşlandırıldı. İBB Afet Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) yönetiminde 7 bin 83 personel ve 1.357 araç, üç vardiya halinde kışla mücadele çalışmalarını yürütmek için görev başında.

53 VİNÇ- KURTARICI 24 SAAT GÖREV BAŞINDA
Araç kazaları, kayma, çarpışma gibi vakaların trafik akışını yavaşlatmaması için 53 vinç-kurtarıcı konuşlandırıldı. Anadolu ve Avrupa Yakası’ndaki kritik noktalara konuşlandırılan vinç-kurtarıcı ekipleri 24 saat görev yapıyor. Metrobüs güzergahında herhangi bir aksaklık yaşanmaması için 33 kışla mücadele aracı çalışıyor. Köy içi yollarda kullanılmak üzere muhtarlıklara 147 adet kar kürüme bıçağı takılmış şoförlü traktör aracı takviyesine başlandı. 6 adet KAR KAPLANI otoyollar ve gerektiğinde havalimanı kar küreme çalışmalarına destek veriyor. İBB ekipleri gerekli durumlarda Karayolları ekiplerine araç takviyesinde de bulunuyor.

60 KRİTİK NOKTA BEUS İLE TAKİP EDİLİYOR
Kışla mücadele kapsamında 60 kritik nokta BEUS (Buzlanma Erken Uyarı Sistemi) ile takip ediliyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve çevre yolları için 15 BEUS sistemi ve trafik kontrol kameraları kullanıma hazır hale getirilirken ek önlemler de alındı. İstanbul genelinde kritik noktalar ve kavşaklara ise vatandaşların kullanımı için tuz torbaları (10 bin ton) bırakılmaya başlandı.

TÜM ÇALIŞMALAR AKOM’DAN KOORDİNE EDİLECEK
AKOM, tüm kış boyunca 7/24 esasına bağlı olarak çalışmaya başladı. Araçların belirlenen güzergahlarda yapacakları kar küreme ve yol açma çalışmaları, mevcut araç takip sistemi ile AKOM’dan takip edilerek yönlendiriliyor.

İBB MİSAFİRHANELERİ KAPILARINI AÇTI
Sokakta yaşayan evsizler için İBB, Esenyurt ve Kayışdağı’ndaki misafirhanelerinin kapılarını açtı. 153 Beyazmasa ihbar hattına bildirilen evsiz vatandaşlar; zabıta, polis veya ambulanslar ile alınarak sağlık kontrollerinin ardından misafirhanelere götürülüyor. Misafirhaneye getirilen vatandaşlara mont, kazak, pantolon, ayakkabı gibi kışlık giyecek yardımı, kişisel bakım ve tedavi hizmetleri, 3 öğün yiyecek-içecek hizmeti veriliyor.