Haberler

İBB Ekipleri AA muhabiri için seferber oldu.23 Mayıs 2019 Perşembe
Bayburt-Trabzon il sınırında yürütülen yol açma çalışmalarını takip ederken üzerine çıktığı kar kütlesi ile birlikte uçurumdan düşen Anadolu Ajansı (AA) Muhabiri Abdülkadir Nişancı'yı arama çalışmaları için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri seferber oldu. Bölgedeki derenin yönünün değiştirilmesi için İSKİ ve İBB İtfaiye ekipleri arama kurtarma çalışmalarına destek oluyor.

Anadolu Ajansı Bayburt muhabiri Abdulkadir Nişancı'yı arama çalışmalarında 13’ncü güne girildi. Nişancı'yı bulmak için bölgedeki derenin debisinin azaltılması ve dere yatağının yönünün değiştirilme çalışmalarına İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden destek geldi.

DERENİN DEBİSİNİ AZALTMAYA ÇALIŞIYORLAR
Zaman zaman hayatlarını da tehlikeye atarak Nişancı'yı aramayı sürdüren ekiplerin çalışmalarının daha güvenli ve etkin yapılabilmesi amacıyla derenin önüne bent kurularak gölet oluşturulması, bu göletteki suyun ise tahliye edilmesi planlandı.

İSKİ bölgede;
• 2 adet yüksek, 2 adet orta kapasiteli pompa ve hortum
• 4 adet kamyon,
• 2 adet (4x4) arazi aracı
• Su tahliye pompaları kullanmak üzere
16 kişiden oluşan personelle 14 Mayıs 2019 tarihinden itibaren AA muhabirini arama kurtarma çalışmalarına destek oluyor. İSKİ'den giden tahliye motorları, oluşturulan yapay göletin yanına, tahliye boruları ise yol güzergâhına yerleştirildi. Gölette biriken su, tahliye gücü saniyede yaklaşık bir metreküpe ulaşan motorlar yardımıyla 2 kilometre uzaklıktaki vadiye bırakıldı.

İBB İtfaiye ekipleri;
• Saatte 500 ton su çekme kapasitesi ve 1 km hortum uzunluğuna sahip hidrosap aracı,
• 2 araç olmak üzere
4 kişilik ekiple Bayburt’ta kaybolan gazeteciyi arama kurtarma çalışmalarına dahil oldu. Arama kurtarma çalışmaları hızla devam ederken 6 kişilik sualtı ve su üstü arama kurtarma(İSAK) ekibimiz İstanbul'dan Bayburt'ta yola çıktı.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ile İBB İtfaiye ekiplerinin desteğiyle yürüten su tahliye çalışmalarında ekipler, dereden yapılacak tahliye sırasında her ihtimal göz önünde bulunduruluyor.
İBB Ekipleri AA muhabiri için seferber oldu. - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİBB Ekipleri AA muhabiri için seferber oldu. - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİBB Ekipleri AA muhabiri için seferber oldu. - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİBB Ekipleri AA muhabiri için seferber oldu. - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİBB Ekipleri AA muhabiri için seferber oldu. - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİBB Ekipleri AA muhabiri için seferber oldu. - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİBB Ekipleri AA muhabiri için seferber oldu. - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİBB Ekipleri AA muhabiri için seferber oldu. - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİBB Ekipleri AA muhabiri için seferber oldu. - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİBB Ekipleri AA muhabiri için seferber oldu. - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİBB Ekipleri AA muhabiri için seferber oldu. - Haberler - İstanbul İtfaiyesi