Haberler

AKOM'da İtfaiye Haftası Etkinlikleri30 Eylül 2009 Çarşamba
İstanbul İtfaiyesi kuruluşunun 295 yıl dönümü ve İtfaiye haftası münasebetiyle düzenlenen etkinlikler çerçevesinde İstanbul İtfaiyesi çalışanları AKOM'da kutlamalara katıldı.

İstanbul İtfaiyesi kuruluşunun 295 yıl dönümü ve İtfaiye haftası münasebetiyle düzenlenen etkinlikler çerçevesinde İtfaiye Daire Başkanı Ali KARAHAN, İtfaiye Destek Hizmetleri Müdürü Orhan AKYILDIZ, AKOM Müdürü Necdet BERBER, Avrupa Yakası İtfaiye Müdürü Abdurrahman YILDIRIM, Anadolu Yakası İtfaiye Müdürü Ceyhun KARAKUŞ, Müdür Yardımcıları, Bölge Grup Amirleri ve itfaiye çalışanları AKOM'da kutlamalara katıldı.

AKOMda İtfaiye Haftası Etkinlikleri - Haberler - İstanbul İtfaiyesi

İtfaiye Daire Başkanı Ali KARAHAN; böyle güzide bir şehre yakışır  bir İtfaiye Teşkilatı olma gayreti ve çalışmaları içinde olan İstanbul İtfaiyesi, kurulduğu günden itibaren vatandaşlarımızın yangın ve afetlere karşı can ve mal güvenliğini temin için uluslar arası standartlarda çeşitli özellikli araçlar ve yetişmiş personeli ile İstanbul halkına 365 gün 24 saat hizmet ettiğini belirterek tüm itfaiye çalışanlarını çalışmalarından dolayı kutladı..

AKOMda İtfaiye Haftası Etkinlikleri - Haberler - İstanbul İtfaiyesi

Yangın ve afetlerle mücadelede 295 yıllık başarılı geçmişi olan İstanbul İtfaiyesi ülkemizde daima yeniliklerin öncüsü oldu. Amatör ve gönüllü zihniyet ile 1714 tarihinde kurulan, Tulumbacı ve Askeri dönemler gibi değişik evreler geçiren İstanbul İtfaiyesi, 1923 yılında Belediyelere devredilmiş olup uzun yıllar Müdürlük düzeyinde hizmet verdikten sonra 1997 yılında İtfaiye Daire Başkanlığına dönüştürüldü. 26 Temmuz 2006 tarihinde Acil Yardım ve Can Kurtarma Müdürlüğü’nünde bünyesine katılmasıyla bugünkü organizasyon yapısına kavuştu.

AKOMda İtfaiye Haftası Etkinlikleri - Haberler - İstanbul İtfaiyesi