Haberler

Sultanahmet'ten Tulumbacılar geçti21 Eylül 2021 Salı
İstanbul İtfaiyesi’nin 307. kuruluş yıl dönümü sebebiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında tulumbacılar Sultanahmet Meydanı’nda yangın söndürme tulumbası ile temsili yangını söndürdü.

Modern yangın söndürme araçlarına sahip İstanbul İtfaiyesi 307. yılını bir hafta sürecek olan etkinliklerle kutluyor. Bu etkinliklerden biri de Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen ve izleyiciler tarafından büyük alkış alan tulumbacıların yangın söndürme tulumbası ile temsili yangının söndürmesiydi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak’ın, Bölge Müdürlerinin ve İtfaiye personelin de izlediği program yabancı turistler tarafından da büyük alkış topladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen program İBB Orkestralar Müdürlüğü Mehteran Ekibi’nin gösterisiyle başladı. Sultanahmet Meydanı’nda kurulan temsili bir konakta çıkan yangına yangın söndürme tulumbası ile tulumbacılar, programın devamında ise modern itfaiye araçları ve tam donanımlı itfaiyeciler müdahale etti.

Söndürülen yangının ardından itfaiyeci duası okundu:
"Allah’ım, tehlikeye düşmüş olan her canlının, özellikle küçük bir çocuk ya da yaşlı birinin imdadına geç kalmadan yetişebilmem için bana güç ver. Yangınla mücadelede bilgi, teknik ve tecrübelerimi arttır. Sevgimi, cesaretimi ve inancımı eksiltme. Pirimiz İbrahim Peygamberi yanmaktan koruduğun ilahi emrin sırrına beni de dahil et. Kaderimde ölmek varsa çocuklarımı, eşimi ve yakınlarımı koru Allah’ım."

Meydanı dolduran vatandaşlar ve turistler tulumbacılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesiSultanahmetten Tulumbacılar geçti - Haberler - İstanbul İtfaiyesi