Haberler

İtfaiyecilere “Baca Yangınları ve Müdahale Yöntemleri Eğitimi”…24 Aralık 2009 Perşembe
İstanbul İtfaiyesi’nde görev yapan ve aralarında onbaşı, çavuş ve ekip amirlerinin yer aldığı 266 itfaiye personeline “baca yangınları ve müdahale yöntemleri eğitimi” veriliyor.

İstanbul ve İstanbulluların huzur ve güven içinde yaşabilmeleri için 365 gün 24 saat görev yapan İstanbul İtfaiyesi, kış aylarının gelmesiyle birlikte artış gösteren baca yangınlarına karşı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu çalışmalar çerçevesinde itfaiye personeline hizmet içi eğitim verilmeye başlandı.

Baca yangınları ve müdahale yöntemleri eğitimine aralarında onbaşı, çavuş ve ekip amirlerinin yer 266 itfaiye personeline katılacak. Bir günlük eğitim programında itfaiye personeli, bacaların fiziki durumları, montaj şekilleri, çalışma prensipleri, kirlenme aşamaları, yangın durumunda başlıca riskler, temizlenme yöntemleri ve muhtemel baca yangınlarını söndürme prensipleri ile alınması gereken önlemler konularında eğitiliyor. Eğitimde ayrıca personele, il genelindeki bacaların temizlenmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yetki verilen firmaların yaptıkları temizlik çalışmalarının denetim mekanizması ile yeni geliştirilen baca temizleme araç ve teknikleri de anlatılıyor.

9 gün sürecek eğitim programında Anadolu Bölge Müdürlüğü’nde görevli 4 ayrı grupta 96 personel, Avrupa bölge Müdürlüğü’nde görevli 5 ayrı grupta 170 personel eğitime tabi tutulacak.

Baca yangınları ve müdahale yöntemleri eğitimi 31 Aralık Perşembe günü sona erecek.

İtfaiyecilere “Baca Yangınları ve Müdahale Yöntemleri Eğitimi”… - Haberler - İstanbul İtfaiyesi

İtfaiyecilere “Baca Yangınları ve Müdahale Yöntemleri Eğitimi”… - Haberler - İstanbul İtfaiyesi