Haberler

İtfaiyeciler görevlerinin başında!6 Ocak 2010 Çarşamba
Son günlerde bazı medya organlarında yer alan, “itfaiyecilerin eylem yaptığı, çalışmadığı, işten çıkartıldıkları” şeklindeki haberler gerçeği yansıtmıyor.
 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı medya organlarında yer alan; “itfaiyecilerin eylem yaptığı, çalışmadığı, işten çıkartıldıkları” şeklindeki haberlerin eksik bilgiler nedeniyle kamuoyu yanlış yönlendirdiği belirtildi.

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından daha önce de açıklandığı gibi İstanbul İtfaiyesi’nde hiçbir personel işten çıkartılmamıştır. İhale kapsamında çalışan personel tüm özlük haklarıyla birlikte ihaleyi kazanan başka bir firmanın çatışı altında görevlerine devam edecektir” ifadelerine yer verilen açıklamanın devamı şöyle;

“Yeni sözleşme imza aşamasına geldiğinde 898 itfaiye personeli sendika tarafından eksik, yalan, yanlış ve taraflı bilgilerde kandırılmış, “işten atılacakları, haklarını kaybedecekleri” propagandası yapılarak eylemler düzenlemiştir. Gerçek itfaiyeciler bu oyuna gelmemişlerdir. Eylemlere katılanlar sendikanın başka iş kollarından üyeler ve bazı öğrenci dernekleri sivil toplum örgütleri olmuştur.

Sendika ve arkadaş baskısıyla birçoğunun kafası karıştırılmıştır. İtfaiye yetkilileri işçilerleler konuşarak gerçekleri anlatmışlardır. Bu süre zarfında bazı itfaiye personeli kendi beyanlarına göre “sendika tarafından baskı altında” tutulduklarını belirterek sözleşme imzalamayacaklarını belirtmişlerdir.

Geçen zaman içinde gerçekleri gören itfaiye personeli İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne Noterden ihtarname göndererek işlerine devam edeceklerini belirttiler. İşsiz kalacakları ve işten atıldıkları iddia edilen 898 itfaiyeciden 744’ü sözleşme imzalamıştır. 744 personelden 55’i daha sonra noterden ihtarname göndererek imzaladıkları sözleşmeyi iptal etmişlerdir. Ancak bu çalışanlar daha sonra yine noter kanalıyla işe dönmek istediklerini beyan etmişlerdir.

Bir örneğini ekte göreceğiniz 55 itfaiye personeli noterden ihtarname gönderecek göreve devam edeceklerini belirtmişlerdir. Noterden gönderilen yazıda şöyle denilmektedir:

“ …… tarihinde imza ettiğim belirli süreli iş sözleşmesini kabul etmediğime dair itirazlarımla ilgili olarak ihtarname keşide etmiştim. Sözleşme maddelerinin okuyup incelememe rağmen iş yerindeki bir kısım diğer çalışma arkadaşlarımın tepkisi ve sendika tarafından yapılan baskılar neticesinde sözleşmeyi kabul etmediğimi ihtarname ile belirttim. Halihazırda imzalamış olduğum sözleşmenin bütün hükümlerini kabul ettiğimi bu sözleşme çerçevesinde çalışmak istediğimi belirtir, bir önceki ihtarnameden rucu ettiğimi ihtaren bildiririm….”

İlgili belge için buraya tıklayınız..
 
İstanbul İtfaiyesi hangi kadroda olursa olsun bir bütün olarak halkımızın yanında, canını bile hiçe sayarak hizmetine devam etmektedir.