Haberler

İstanbul İtfaiyesinin eğitim çalışmaları sürüyor...27 Ocak 2010 Çarşamba
İstanbul İtfaiyesi, olumsuz hava şartlarına rağmen itfaiye gönüllülerinin eğitimini aralıksız sürdürüyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı İstanbul İtfaiyesi’nin toplumun her kesiminde afet bilinci oluşturmak amacıyla başlattığı “itfaiye gönüllüleri projesi” kapsamındaki eğitimleri olumsuz hava şartlarına rağmen tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye’nin ilk ve en büyük eğitim merkezi olan İBİTEM’de son olarak 4’ü bayan 31 itfaiye gönüllüsüne “ 1. Kademe İtfaiye Gönüllüsü Eğitimi” verildi. Eğitime katılanlar arasında Muğla’ya bağlı Marmaris ilçesinden gelen 3 gönüllü de vardı.

İstanbul İtfaiyesinin eğitim çalışmaları sürüyor... - Haberler - İstanbul İtfaiyesi

İtfaiyeye gönül veren 31 kişi, 4 gün süren 30 saatlik bir eğitime tabi tutuldu. Eğitimde itfaiye gönüllülerine, “Yanma ve Yangın Bilgisi”, “Yangın Yerindeki Tehlikeler, LPG-Doğalgaz Bilgisi”, “Kişisel Koruyucu Malzemeler”, “Söndürme Maddeleri ve Kullanımı”, “Arama-Kurtarma”, “Yüksek Açı Çalışmaları ve “Yaralı Taşıma Prensipleri” konuları anlatıldı. Eğitim, olumsuz hava şartlarında yapılan yangın ve arama-kurtarma tatbikatları ile sona erdi.

İstanbul İtfaiyesinin eğitim çalışmaları sürüyor... - Haberler - İstanbul İtfaiyesi

 İtfaiye gönüllüleri projesi kapsamında İstanbul’daki 957 mahalle, İlçe belediyeleri ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi birimlerinde ve iştiraklerinde en az 2.871 timde görev yapacak 31.581 itfaiye gönüllüsünün yetiştirilmesi hedefleniyor.