Haberler

Minik kahramanlar İBİTEM’i ziyaret etti…3 Mart 2010 Çarşamba
64 minik öğrenciye “İtfaiye Gönüllüsü Eğitimi” verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul İtfaiyesi’nin, toplumun her kesiminde afet bilinci oluşturmak amacıyla yürüttüğü eğitim çalışmaları kapsamında Bağcılar Akyiğit İlköğretim Okulu Anasınıfı’ndan 64 minik öğrenciye “itfaiye gönüllüsü eğitimi” verildi.

İtfaiye Eğitim Merkezi (İBİTEM)’deki gerçekleştirilen eğitimde minik kahramanlara ilk önce itfaiyecilik mesleğinin tanıtılması ve sevdirilmesi amacıyla İstanbul İtfaiyesi tarafından hazırlatılan “Kahraman İtfaiyeciler” adlı çizgi film izletildi.

64 minik kahramana daha sonra yangın, yangın çıkış nedenleri ile yangın ve afetlerde doğru hareket tarzları hakkında eğitmenler tarafından teorik bilgiler anlatıldı. Anaokulu öğrencileri, eğitim son bölümünde ise eğitim kıyafetlerini kuşanarak tatbikat alanındaki yelerini aldılar. İtfaiyeye gönül veren minik kahramanlar, yangın maketleri ve sulu söndürme cihazlarının kullanıldığı söndürme tatbikatını başarıyla tamamladılar.

İstanbul itfaiyesi bünyesinde kullanılan itfaiye araçlarını da yakından gören minik kahramanlar, eğitim sonunda maket itfaiye aracı ile objektiflere bol bol poz verdiler.

Minik kahramanlar İBİTEM’i ziyaret etti… - Haberler - İstanbul İtfaiyesi

Minik kahramanlar İBİTEM’i ziyaret etti… - Haberler - İstanbul İtfaiyesi

Minik kahramanlar İBİTEM’i ziyaret etti… - Haberler - İstanbul İtfaiyesi