Haberler

Gümüşhane İtfaiyesi’ne “yangınlara müdahale ve kurtarma eğitimi”…2 Nisan 2010 Cuma
3 asra yaklaşan geçmişi ile Dünyanın en köklü itfaiye teşkilatlarından biri olan İstanbul İtfaiyesi, yurt genelindeki itfaiye personeline yönelik eğitim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

İstanbul ve İstanbulluların huzur ve güven içerisinde yaşayabilmeleri için 365 gün 24 saat görev yapan İstanbul İtfaiyesi, Türkiye’nin dört bir yanındaki eğitim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Dünya standartlarında hizmet verebilmek için itfaiye istasyon sayısını ve buna bağlı olarak personel sayısını planlı bir şekilde arttıran İstanbul İtfaiyesi, eğitim alanındaki liderliğini de açık ara sürdürüyor. 300 yıllık bilgi ve birikime sahip İstanbul İtfaiyesi, yurt genelinden gelen talepler üzerine diğer il ve ilçelerdeki itfaiye teşkilatlarında görev yapan itfaiye personeline eğitim veriyor.

Bu kapsamda Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Amirliği’nde görev yapan 13 personele, 2 hafta sürecek “yangınlara müdahale ve kurtarma eğitimi” verilmeye başlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi (İBİTEM)’de görev yapan 2 eğitmen tarafından verilen eğitimin ilk etabında, Gümüşhane itfaiye personeline “yanma ve yangın bilgisi”, “yangın yerindeki tehlikeler”, “yangın söndürme maddeleri ve teknikleri” ve “ekip çalışması ve yangın organizasyonu” konuları anlatılacak. Eğitim ikinci etabında ise “kurtarma malzemeleri ve teknikleri”, “yüksek açık kurtarma çalışmaları”, “sedye ile yaralı taşıma teknikleri” ve “trafik kazalarında kurtarma” konularında eğitim verilecek.

29 Mart Pazartesi günü başlayan eğitimin 9 Nisan Cuma günü tamamlanması planlanıyor.