Haberler

Çanakkale Milli Bilinç Kampındaydık27 Nisan 2017 Perşembe
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından düzenlenen Çanakkale Milli Bilinç Kampı sona erdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Miraç Kandili’ni de kampta kutlayan yaklaşık 6 bin 500 izci 57. Alay Vefa Yürüyüşü ile dedelerinin izini takip etti.

150 PERSONEL VE 70 ARAÇLA 24 SAAT HİZMET
Kamp için her yıl olduğu gibi tüm imkânlarını seferber eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi de Kocadere’de adeta yeni bir yerleşim yeri kurdu. Kamp süresi boyunca izcilerin tüm ihtiyaçlarına cevap vermek üzere 21 birimini Çanakkale’ye gönderen İstanbul Büyükşehir Belediyesi 150 personel ve 70 araçla yemekten barınmaya, ulaşımdan sağlığa kadar tüm izcilere 24 saat hizmet verdi.

ÇANAKKALE MİLLİ BİLİNÇ KAMPINDAYDIK
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Çanakkale Milli Bilinç Kampı'na 22 personel 12 araçla katıldı. 19 Nisan 2017'de Çanakkale Milli Bilinç Kampına giden İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığı konvoyu yol üzerindeki şehitlikte ecdadına saygılarını sunarak yoluna devam etti. Kamp süresi boyunca izcilerimize yangın güvenliği eğitimleri verildi.

YURTDIŞINDAN YOĞUN KATILIM
26 Nisan’da tamamlanan kampa İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’ne kayıtlı izciler başta olmak üzere İstanbul’dan yaklaşık 2000 ve Türkiye genelinden 3 bin 500 izci katılırken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Gürcistan, Suriye, Lübnan, Filistin ve Bosna Hersek olmak üzere yurtdışından da yaklaşık 1000 izci katıldı.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANIMIZ ZİYARETTE BULUNDU
Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Nabi Avcı Çanakkale Milli Bilinç Kampı'nı ziyaret etti.

Çanakkale Milli Bilinç Kampındaydık - Haberler - İstanbul İtfaiyesi

 

BAYRAM VE KANDİLİ KAMPTA KUTLADILAR
1.Dünya Savaşı sırasında Çanakkale Cephesi’nde şehit olan Mehmetçiğin anısına her yıl düzenlenen Çanakkale Milli Bilinç İzci Kampı için Türkiye’nin dört bir yanından ve yurtdışından 10 yaş üzerindeki izciler Eceabat’ın Kocadere mevkiinde bir araya geldi. 22 Nisan’da kamp alanına giriş yapan izciler eğitim faaliyetlerinin yanı sıra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Miraç Kandili’ni de burada kutladılar.

ABİDE’DE ŞEHİTLER İÇİN DUA ETTİLER
Kamp süresi boyunca atıcılık, okçuluk, bıçak fırlatma; çember, topaç, dokuztaş ve misket gibi geleneksel etkinlikler gerçekleştiren gençler 24 Nisan’da Şehitler Abidesi’ndeki Çanakkale Zaferi’nin 102. Yılı Anma Töreni’ne katıldı. Tören sonrasında şehitlikleri tek tek gezen izciler ‘Çanakkale Geçilmez’ diyerek Anadolu insanının var oluş mücadelesini dünyaya duyuran Mehmetçikler için dua etti.

VEFA YÜRÜYÜŞÜ
Çanakkale Milli Bilinç İzci Kampı’nın üçüncü gününde izciler güne her zamankinden daha farklı bir heyecanla başladı. 57. Alay Vefa Yürüyüşü’ne katılmak için güneş doğmadan uyanan tüm izcilerin saçlarına kına yakıldı. İzcilere Türk Kızılay’ı ile Gelibolu 2’nci Kolordu Komutanlığı’na bağlı 57’inci Alay askerlerinin son yemeği olan kırık buğday çorbası ikram edildi. Yaklaşık 6 bin 500 izci dünyanın en kahraman alayı olarak adını tarihe yazdıran 57.  Alay Şehitliği’ne gitmek için kamp alanından başlayarak 5 kilometrenin üzerindeki mesafeyi yürüdü. 57. Alay Şehitliği Törenleri’nde izciler, Yarbay Hüseyin Avni Bey’in kabrinin olduğu yerde konuşlandı ve içlerinden seçilen bir grup geceyi burada geçirdi.

 

Çanakkale Milli Bilinç Kampındaydık - Haberler - İstanbul İtfaiyesiÇanakkale Milli Bilinç Kampındaydık - Haberler - İstanbul İtfaiyesiÇanakkale Milli Bilinç Kampındaydık - Haberler - İstanbul İtfaiyesiÇanakkale Milli Bilinç Kampındaydık - Haberler - İstanbul İtfaiyesiÇanakkale Milli Bilinç Kampındaydık - Haberler - İstanbul İtfaiyesiÇanakkale Milli Bilinç Kampındaydık - Haberler - İstanbul İtfaiyesiÇanakkale Milli Bilinç Kampındaydık - Haberler - İstanbul İtfaiyesiÇanakkale Milli Bilinç Kampındaydık - Haberler - İstanbul İtfaiyesiÇanakkale Milli Bilinç Kampındaydık - Haberler - İstanbul İtfaiyesiÇanakkale Milli Bilinç Kampındaydık - Haberler - İstanbul İtfaiyesiÇanakkale Milli Bilinç Kampındaydık - Haberler - İstanbul İtfaiyesiÇanakkale Milli Bilinç Kampındaydık - Haberler - İstanbul İtfaiyesiÇanakkale Milli Bilinç Kampındaydık - Haberler - İstanbul İtfaiyesiÇanakkale Milli Bilinç Kampındaydık - Haberler - İstanbul İtfaiyesiÇanakkale Milli Bilinç Kampındaydık - Haberler - İstanbul İtfaiyesiÇanakkale Milli Bilinç Kampındaydık - Haberler - İstanbul İtfaiyesiÇanakkale Milli Bilinç Kampındaydık - Haberler - İstanbul İtfaiyesiÇanakkale Milli Bilinç Kampındaydık - Haberler - İstanbul İtfaiyesiÇanakkale Milli Bilinç Kampındaydık - Haberler - İstanbul İtfaiyesiÇanakkale Milli Bilinç Kampındaydık - Haberler - İstanbul İtfaiyesiÇanakkale Milli Bilinç Kampındaydık - Haberler - İstanbul İtfaiyesiÇanakkale Milli Bilinç Kampındaydık - Haberler - İstanbul İtfaiyesi