Haberler

İtfaiye eri olmak için ter döküyorlar3 Temmuz 2018 Salı
Dünyanın en modern teçhizatıyla İstanbullulara hizmet eden İstanbul Büyükşehir Belediye İtfaiyesi’nin boş itfaiye eri kadroları için "dayanıklılık ve yeterlilik" sınavları başladı.

İstanbul İtfaiyesi’ni daha güçlü yapmak ve halkımıza daha iyi hizmet verebilmek için 500 yeni itfaiye eri göreve başlayacak.

Müracaatı önceden alınan ve sınava katılmaya hak kazanan adaylar, Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde zorlu parkurda deneyimli itfaiyecilerin gözetiminde sınava giriyor. İstanbul İtfaiyesi'nin personel ihtiyacını karşılamak amacıyla açılan sınav için 11-25 Haziran 2018 tarihleri arasında 11 bin 377 kişi elektronik ortamda ön başvuruda bulunmuştu. Ön başvurunun ardından boy-kilo oranı, sürücü belgesi ve aranan diğer şartları taşıyan bin 25 aday arasından Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puan sıralamasına göre 984 aday sınava katılmaya hak kazanmıştı.

Adaylardan 53’ü bugün Yenikapı Etkinlik Alanı'nda kurulan özel parkurda ter döktü. Tecrübeli itfaiyecileri gözetiminde yarışan adaylar, koşma, su sıkma, merdivene tırmanıp asılı duran itfaiye hortumunu yukarı çekme, engelden atlama, ağırlık taşıma, barfiks ve mekik gibi çeşitli testlerden geçiyor.

KPSS'de 60 ve üzeri puan alan, 30 yaşını geçmemiş ve C sınıfı ehliyeti olan adaylar 24 gün sürecek sınavlarda 984 kişi itfaiye eri olabilmek için ter dökecek. “Dayanıklılık ve yeterlilik" sınavını geçenler sözlü sınava girecek. Zorlu sınavları kazanan 500 kişi İstanbul İtfaiyesi’nde er olarak göreve başlayacak.

İtfaiye eri olmak için ter döküyorlar - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİtfaiye eri olmak için ter döküyorlar - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİtfaiye eri olmak için ter döküyorlar - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİtfaiye eri olmak için ter döküyorlar - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİtfaiye eri olmak için ter döküyorlar - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİtfaiye eri olmak için ter döküyorlar - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİtfaiye eri olmak için ter döküyorlar - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİtfaiye eri olmak için ter döküyorlar - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİtfaiye eri olmak için ter döküyorlar - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİtfaiye eri olmak için ter döküyorlar - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİtfaiye eri olmak için ter döküyorlar - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİtfaiye eri olmak için ter döküyorlar - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİtfaiye eri olmak için ter döküyorlar - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİtfaiye eri olmak için ter döküyorlar - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİtfaiye eri olmak için ter döküyorlar - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİtfaiye eri olmak için ter döküyorlar - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİtfaiye eri olmak için ter döküyorlar - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİtfaiye eri olmak için ter döküyorlar - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİtfaiye eri olmak için ter döküyorlar - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİtfaiye eri olmak için ter döküyorlar - Haberler - İstanbul İtfaiyesiİtfaiye eri olmak için ter döküyorlar - Haberler - İstanbul İtfaiyesi