Haberler

İBİTEM’de 2010–2011 eğitim dönemi başladı…20 Eylül 2010 Pazartesi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi, yeni eğitim döneminde eğitim alanındaki liderliğini sürdürmeyi amaçlıyor…

Türkiye’nin ilk ve en büyük itfaiye eğitim merkezi olan İBİTEM’de 2010 – 2011 eğitim dönemi 3 farklı eğitim programıyla başladı. Eğitim programlarından ilki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yetkilendirilen baca temizlik firmalarında görev yapan personele yönelik “baca eğitimi”. Bu eğitim programında yetkili firmalarda görev yapan 75 personel baca ve yağlı kanalların temizliği konusunda kapsamlı eğitime tabi tutuluyor. Diğer bir eğitim programı ise “tehlikeli maddeleri tanıma eğitimi”. Bu eğitim programına da tehlikeli maddeler konusunda eğitim verecek 20 eğitmen katılıyor. İBİTEM’de başlayan üçüncü ve son eğitim programı ise sanayi çalışanlarına yönelik “yangın güvenlik eğitimi”. İBİTEM’de gerçekleştirilen eğitim programında 20 sanayi çalışanı, İtfaiye Eğitim Merkezi’nde görevli eğitmenler tarafından eğitime tabi tutuluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi’nde 7’den 70’e her yaş grubu ve meslek grubu için farklı eğitim programları uygulanıyor. “Temel İtfaiye Er Eğitimi”, “Sanayici Eğitimi”, İtfaiye Gönüllüsü Eğitimi” ve “Hizmet İçi Eğitim” başlıca eğitim programları arasında yer alıyor.

İtfaiye Eğitim Merkezi sadece İstanbul’da değil Türkiye’nin dört bir köşesindeki eğitim çalışmalarını 2010 – 2011 eğitim döneminde de tüm hızıyla sürdürecek. Talep edildiği takdirde başta diğer il ve ilçe itfaiye teşkilatları başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarda görev yapan personele yönelik farklı eğitimler verilecek.

 İBİTEM’de 2010–2011 eğitim dönemi başladı… - Haberler - İstanbul İtfaiyesi

İBİTEM’de 2010–2011 eğitim dönemi başladı… - Haberler - İstanbul İtfaiyesi