HABERLER
Tüm Haberler- SIK SORULAN SORULAR
- GÜVENLİĞİNİZ İÇİN
-
İtfaiye, kurtarma hizmeti gerektirmeyen hayvan vakalarına müdahale ediyor mu?
İtfaiye yaralı veya sağlıklı olarak herhangi bir yerde hareket kısıtı olan (sıkışmış veya yaralı olması sebebiyle bulunduğu yerde sabit durduğu için çıkamayan veya çıkarılamayan), tehlike içerisinde ve acil olarak bulunduğu ortamdan alınması gereken muhtaç durumdaki hayvanları kurtarma hizmetlerini yürütür.
-
Acil olmayan bir olayı nasıl ihbar edebilirim? Acil olmayan durumlar içinde 112'yi aramam gerekir mi?
Tüm acil olaylarda 112’yi ve eğitim, tatbikat gibi acil olmayan itfai olaylar içinde iletişim sayfamızda yer alan ilgili hizmet birimlerimizi aramanız uygun olacaktır.
-
Trafikte sirenleri çalışan ve ışıkları yanan itfaiye aracı gördüğümde ne yapmalıyım?
Işıkları ve sirenleri çalışan itfaiye aracı acil bir olaya müdahaleye gitmekte olan araçtır. 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliği Madde 142 ‘e göre Geçiş üstünlüğü bulunan bir itfaiye aracının duyulur veya görülür bir işaretini alan ve araç sürücüleri bu araçların kolayca ilerlemelerini sağlamak için taşıt yolu üzerinde yer açmak, gerekiyorsa durmak ve bu araçlar tarafından tamamen geçilinceye kadar beklemek mecburiyetindedirler. Ekiplerimiz olay yerine seyir halindeyken konvoy arasına başka araçların girmesi, emniyet şeridinin işgal edilmesi, emniyet şeridinin kapanması, cadde ve sokaklardaki gelişi güzel araç parklanmaları zamanla yarışan acil müdahale araçlarının gecikmesine ve olayların can kaybına sebebiyet verebilecek boyutlara kadar çıkmasına neden olabilir.
-
Bazı itfaiye araçları neden trafik ışıklarına yada kavşağa yaklaşırken ışık ve sirenlerini açarken trafik ışıkları ve kavşağı geçtikten sonra kapatmaktadır?
Bazı olaylarda birden fazla ekip bir olaya sevkedilebilir. Olay yerine ilk ulaşan ekip durum değerlendirmesi yaparak İtfaiye komuta merkezini, olayın kontrol altında olduğu yada tek ekibin yeterli olduğu şeklinde bilgilendirebilir. Bu durumda İtfaiye Komuta merkezi, olay yerine sevk edilen diğer destek ekiplerine başka bir olaya müdahaleye hazırlık için istasyonlarına dönmelerini bildirebilir.
-
Mutfakta Alınması Gereken Yangın Önlemleri
Mutfaklarda alınması gerekli olan yangın önlemleri
-
Elektrikli Isıtıcı Güvenlik Tavsiyeleri
Elektrikli ısıtıcı nedir ? Elektrikli ısıtıcı, elektrikten ışıma ısısı üreten ekipmanlardır. Gelişen teknoloji ile birlikte bir çok farklı model olarak üretilmektedir.
-
Kaçış Planı Tavsiyesi
Her ev halkı en olumsuz senaryo göre bir çeşit kaçış planına sahip olmalıdır. İnşallah sahip olduğunuz/olacağınız bu planı kullanmak zorunda kalmazsınız. Fakat güvenliğiniz için uygulamaya konulduğunda hiçbir gecikme ve aksamaya neden olmayacak bir kaçış planını önceden hazırlamak önemlidir. Eğer kendiniz bir plan oluşturmayı tercih ederseniz o zaman aşağıdaki güvenlik önerilerimize riayet etmenizi tavsiye ederiz.
-
Evlerde, Binalarda ve İşyerlerinde Yangın Güvenliği
Yangın Öncesi Binalar, Yangından Korunma Yönetmeliği’ne uygun projelendirilmeli ve inşa edilmelidir. Bina tipine, kullanım amacına, yüksekliğine ve alanına bağlı olarak; yangın söndürme tüpleri, yangın dolapları, yangın ihbar ve algılama sistemleri, merdiven havalandırma ve basınçlandırma sistemleri, acil aydınlatma ve acil yönlendirme levhaları, tahliye çıkış yolları, duman tahliye sistemleri, otomatik söndürme sistemleri (sprinkler ve gazlı söndürme sistemleri vb.) yıldırımlık gibi yangın önlemleri alınmalıdır.
-
132
İSTASYON SAYISI
-
924
ARAÇ SAYISI
-
4.601
PERSONEL SAYISI
-
06:44
YANGINLARA ORTALAMA VARIŞ SÜRESİ
-
454
GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ PERSONEL SAYISI
-
5.754
2024 YILI PLAJLARDA MÜDAHALE SAYISI