Haberler

Minik Kahramanların Sayısı Her Geçen Gün Artıyor1 Ekim 2010 Cuma
Fatih Özel Cici Çocuk Gündüz Bakımevi’nden 20 minik öğrenci daha itfaiye gönüllüleri arasına katıldı.
Kuruluşunun 296’ncı yılını kutlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul İtfaiyesi, toplumda afet bilinci oluşturmak amacıyla başlattığı “İtfaiye Gönüllüleri Projesi” kapsamında eğitim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Fatih Özel Cici Çocuk Gündüz Bakımevi’nde öğrenim gören 20 minik öğrenciye, Türkiye’nin ilk ve en büyük itfaiye eğitim merkezi İBİTEM’de “itfaiye gönüllüsü eğitimi” verildi.

İtfaiyeye gönül veren minik kahramanlar, eğitimin ilk bölümünde itfaiyecilik mesleğinin tanıtılması ve sevdirilmesi amacıyla İstanbul İtfaiyesi tarafından hazırlatılan “Kahraman İtfaiyeciler” adlı çizgi filmi izlediler. Öğrencilere daha sonra eğitmenler tarafından yangın, yangın çıkış nedenleri anlatıldı, yangın ve afet durumlarında nelere dikkat etmeleri, nasıl hareket etmeleri gerektiği ve bu gibi acil durumlarda hayat kurtaracak doğru hareket tarzları hakkında bilgi verildi.

Eğitimin ikinci ve son bölümünde ise öğrenciler eğitim kıyafetlerini kuşanarak tatbikat alanındaki yerlerini aldılar. İtfaiyeye gönül veren minik kahramanlar, yangın maketleri ve sulu söndürme cihazlarının kullanıldığı tatbikatı başarıyla tamamladılar.

Minik kahramanlar, eğitimin sonunda İstanbul İtfaiyesi bünyesinde kullanılan itfaiye araçlarından bazılarını da yakından görme fırsatı buldular.

Minik Kahramanların Sayısı Her Geçen Gün Artıyor - Haberler - İstanbul İtfaiyesi

Minik Kahramanların Sayısı Her Geçen Gün Artıyor - Haberler - İstanbul İtfaiyesi

Minik Kahramanların Sayısı Her Geçen Gün Artıyor - Haberler - İstanbul İtfaiyesi