Haberler

Büyükşehir’in yardımları Pakistan halkına dağıtılıyor...19 Ekim 2010 Salı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İlçe Belediyeleri ile koordineli yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde toplanan yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi; asrın sel felaketine maruz kalan ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği ve on binlercesinin de evsiz kaldığı Pakistan’a gönderdiği yardımlar ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.

İstanbul büyükşehir Belediyesi’nin İlçe Belediyeleri ile koordineli yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde toplanan yardımlar KIZILAY’IN Tırları ile Pakistan’a ulaştırıldı ve dağıtım organizasyonu başladı.

Pakistan’a gönderilen 11 tır yardım malzemesi yerine ulaştı ve dağıtımını başlandı. 6 tır Gıda malzemesi (gıda kolisi), 1 tır tıbbi malzeme  (ilaç), 1 tır teknik malzeme (ilaçlama makinesi, dalgıç pompa, jeneratör v.s), 3 tır giyim ve genel ihtiyaç malzemesi (muhtelif giysi,battaniye,temizlik malzemesi) olmak üzere toplam 165.460 Kg. malzeme ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.

Büyükşehir’in yardımları Pakistan halkına dağıtılıyor... - Haberler - İstanbul İtfaiyesi

Pakistan’da görev yapan 43 kişilik Büyükşehir yardım ekibi, bölgede büyük mesafeler kat ederek halkın yaşamının normale dönmesini sağlıyor. İlaçlama, itfaiye ve atık yönetimi ekiplerimizin sistemli çalışmalarının yanında yeni projelerle de 24 saat hizmet veriliyor.

İlaçlama ekipleri bölgede yoğun bir biçimde sıtma mücadelesi veriyor. Düzenli sivrisinek ve haşerat ilaçlaması yapılıyor. Atık yönetimi ekibi  günde 3 sefer düzenli olarak şehrin çöplerini topluyor. İtfaiye ekibi tehlike oluşturan  sel sularının güvenli tahliyesi için şehir içerisinde bulunan kanalların tamiratını yapıyor. Günlük ortalama 2400 ton su tahliye ediliyor.

İSKİ ekipleri bina tesisatlarını yaparken bir yandan da ihtiyaç sahibi vatandaşlara su kuyuları açıyor. Günde 2 su kuyusu açan ekip klinik önüne yapılan çeşmenin inşasını bitirdi.
Sağlık ekipleri gece geç saatlere kadar vatandaşları sağlık kontrolünden geç iriyor. Günde 260 hasta muayene eden doktorlar çadır kentlere de sağlık taramasına gidiyor.

Büyükşehir’in yardımları Pakistan halkına dağıtılıyor... - Haberler - İstanbul İtfaiyesi 

İSTANBUL’DA YARDIM KAMPANYASI DEVAM EDİYOR