Haberler

AKOM 2011 Kış Hazırlıkları.17 Aralık 2010 Cuma
İstanbul Büyükşehir Belediyesi,  2011 kış sezonu olumsuz hava koşullarıyla mücadele planları çerçevesinde İlçe Belediyeleri ile değerlendirme toplantısı yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi,  2011 kış sezonu olumsuz hava koşullarıyla mücadele planları çerçevesinde İlçe Belediyeleri ile değerlendirme toplantısı yaptı.

Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu başkanlığında AKOM’da yapılan toplantıya, tüm İlçe Belediye Başkan Yardımcıları ve Fen İşleri Müdürleri katıldı.   

Kış aylarında şehir hayatının normal seyrinin devamı amacıyla kötü hava koşullarıyla, kar, buzlanma ve göllenme ile mücadele çalışmalarını değerlendirme,  planlama ve  koordinasyon sağlanması için kararlar alındı.  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olumsuz hava koşullarıyla mücadele hazırlıkları çerçevesinde 43 adeti 1’inci öncelikli olmak üzere 245 güzergahta toplam 5.000 km uzunluğundaki yol ağı ve meydanlardaki çalışma programı değerlendirildi.

Toplantıda yaşanabilecek sorunlar tartışılırken, ilçe belediyeleri kendi sorumluluk alanlarında ara sokakların temizliği ve yolların açık tutulması için çalışacaklar.  Kriz durumunda İlçe Belediyelerinde 24 saat nöbetçi ve görev yapacak ekipler hazır bekletilecek.  İlçeler kendi imkanları yetersiz kaldığı durumlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Müdürlülüğü ekipleri tarafından desteklenecek.  Her sene olduğu gibi bu sene de İlçe Belediyelerine tuz takviyesi yapılacak.  İlçelerin talepleri doğrultusunda 23 bin 231 ton tuz dağıtımı devam ediyor.

Toplantıda Başkan yardımcıları bölgelerinin en kritik noktalarında yaşanan sorunları dile getirerek planlama yapıldı. Büyükşehir Belediye ekipleri bu noktalarda da planlama çerçevesinde yolların açık tutulması için gerekli yardımı yapacak.

İlçe Belediyeleri kendi bölgelerinde tespit ettikleri evsiz vatandaşları Büyükşehir Belediyesi’nin misafirhanelerine getirecekler.

AKOM 2011 Kış Hazırlıkları. - Haberler - İstanbul İtfaiyesi

AKOM 2011 Kış Hazırlıkları. - Haberler - İstanbul İtfaiyesi