Haberler

İstanbul İtfaiyesi Tokat’ta arama kurtarma çalışmalarına katılıyor...5 Mart 2011 Cumartesi
İstanbul İtfaiyesi Arama Kurtarma Birliği'nden 4 kişilik ekip, Tokat’ın Almus ilçesinde balık tutmak için açıldığı gölde kaybolan gencin arama çalışmalarına katılıyor.

İstanbul İtfaiyesi Tokat’ta arama kurtarma çalışmalarına katılıyor... - Haberler - İstanbul İtfaiyesi

İstanbul İtfaiyesi arama kurtarma birliği, Tokat’ın Almus ilçesinde gölde kaybolan bir gencin arama çalışmalarına katılmak için bölgeye 4 kişiden oluşan bir ekip gönderdi.

Geçtiğimiz hafta balık tutmak için tek başına motorlu sandalla Almus Baraj Gölü'ne açılan ve bir daha haber alınamayan 28 yaşındaki Tufan Aybek'in bulunması için başlatılan çalışmalar sürüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 7 kişilik su altı kurtarma ekibi ve İl Özel İdaresi Acil Kurtarma ekipleri de kıyı taraması yaparak çalışmalara destek verirken, yağışlı hava nedeniyle çalışmalar güçlükle yürütülüyor.
 
Arama ekiplerine İstanbul İtfaiyesi’nden de yardım istenince, 4 kişiden oluşan arama-kurtarma ekibi dün yola çıktı. Bugün sabah saatlerinde yanlarında götürdükleri şişme bota monte ettikleri su altı radarı ve su altı kamerasıyla arama çalışmalarına başladılar.  Arama kurtarma ekibinde; İBB İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan Arif TURHAN ve Ferhat ÇÖMLEKÇİ, Atık Yönetim Müdürlüğü’nden Şaban KÜÇÜKOSMAN, Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nden Nurettin ÜNAL görev yapıyor.

Evli ve bir çocuk babası Tufan Aybek'in göle açıldığı sandal, Avcılar Çeşmesi mevkisinde motoru durmuş vaziyette bulunmuş, sandala 150 metre uzaklıkta da Aybek'in giydiği çizmelere rastlanmıştı.