Haberler

Başkan Topbaş Görev Başındaki İtfaiye Personeliyle Bayramlaştı.31 Ağustos 2011 Çarşamba
Görev başındaki itfaiye personeliyle bayramlaşan Başkan Kadir Topbaş, İstanbul İtfaiyesi'nin çok güçlendiğini ve önemli hizmetler verdiğini belirterek, itfaiye çalışanlarının kadro talebini İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e ilettiğini söyledi.

Başkan Topbaş itfaiyeden olimpiyat derecesi bekliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bakırköy İtfaiyesi’nde görev başındaki personeliyle bayramlaştı. İtfaiyecilerin 24 saat kesintisiz hizmet verdiğini, kendilerinin de İstanbul İtfaiyesi'nin gücünü arttırmak için çok ciddi alımlar yaptıklarını belirten Başkan Kadir Topbaş, İstanbul İtfaiyesi’nin dünyanın sayılı itfaiyeciler grubunun içerisinde olduğuna vurgu yaptı.

İstanbul İtfaiyesi'nin Türkiye'deki diğer gruplara örnek teşkil ettiğini ifade eden Başkan Topbaş, günde 200 vakaya müdahale eden kentin itfaiyesinin büyük mücadele verdiğini söyledi. Afetlere karşı refleksleri geliştirmek açısından çalışmalar yapıldığına da dikkat çeken Kadir Topbaş, “İstanbul itfaiyesi milli takımımız Türkiye'yi temsilen Almanya'da yapılacak olimpiyatlara katılacak. Ben inanıyorum ki çalışmalarınız, teçhizatı kullanımdaki başarınız, orada Türkiye'yi temsil ederken bizi gururlandıracaktır. İnanıyorum ki iyi bir dereceyle İstanbul'a döneceksiniz. Bu bizim hangi noktaya geldiğimizin nişanesidir. Göğsünüzde taşıdığınız ay yıldızlı bayrağımızı temsil edeceksiniz ve bunun sorumluluğunun ne anlama geldiğini biliyorsunuz” diye konuştu.

Başkan Topbaş Görev Başındaki İtfaiye Personeliyle Bayramlaştı. - Haberler - İstanbul İtfaiyesi

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın da Ramazan Bayramı ile aynı güne denk gelmesinin güzel bir tesadüf olduğunu ifade eden Topbaş, Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan, Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ülkeye hizmet eden herkese müteşekkir olduğumuzu kaydetti ve Allah'tan rahmet diledi.

Başkan Kadir Topbaş, konuşmasının ardından itfaiye personeli ile 1-5 Eylül arasında Almanya'da gerçekleştirilecek 7. İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek itfaiye takımıyla bayramlaştı. Takımdaki itfaiyecilerin çocuklarına harçlık vermeyi de ihmal etmeyen Başkan Topbaş, Mahalle Afet Gönüllüleri ile fotoğraf çektirdi.