Haberler

Büyükşehir Van’a kurtarma ekibi gönderdi23 Ekim 2011 Pazar
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 7.2 büyüklüğünde depremle sarsılan Van şehrine 68 kişilik kurtarma ekibi gönderdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Van’da meydana gelen depremden sonra alarma geçerek AKOM’da kriz masası oluşturdu. Başkan Kadir Topbaş’ın talimatıyla çalışmaya başlayan kriz yönetimi, ilk etapta 26  kişiden oluşan birliği hazırladı. Kurtarma birliği saat 19.00’da uçakla Van’a hareket etti.

42 itfaiye ve arama kurtarma personelinden oluşan ikinci ekiple birlikte toplam 68 kişi Van’a gönderilmiş olacak. Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere 13 araç bölgeye sevk edildi. Gönderilen araçlar arasında, 2 adet Koca Yusuf, 2 adet AMA (Çok maksatlı arama kurtarma aracı) 3 adet Ahtapot, 2 adet Arama Kurtarma Aracı, 1 adet Aydınlatma Kulesi, 3 adet Malzeme Sevk Aracı bulunuyor. 

“AHTAPOT”

Bir kasabanın su ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede, 10 -15 Km. mesafeye dakikada 8 bin litre su basabilen 30 km hızla hortumunu seren ve toplayabilen hortum aracı “AHTAPOT”lar Van halkına hizmet edecek. Doğal afetlerde bir kasabanın temiz su ihtiyacını da karşılayabilecek olan “AHTAPOT” araçları su baskınlarında da saatte 540 bin litre tahliye edebiliyor.