Küçükçekmece Halkalı Gümrük saha içinde bulunan Barsan Global Lojistik Antrepo da çıkan yangın İstanbul İtfaiyesini alarma geçirdi.
.jpg)
.jpg)
Gümrük sahası içinde bulunan 4 bin m2 lik depoda çıkan yangın meydana geldi. Saat 23.59'da Gelen ihbarla birlikte çok sayıda itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi. Sefaköy Müfrezemiz kısa sürede olay yerine ulaşarak yangın söndürme çalışmaları başladı. Alınan ilk bilgilerle alarma geçen İstanbul İtfaiyesi, Sefaköy Kocasinan, Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Şişli, Turgutreis, Seyrantepe, Başakşehir, Beyoğlu, Beylikdüzü, Bakırköy, Fatih, İstinye, Bakırköy, Kıraç, Çanta, Arnavutköy, G.O.Paşa grupları yangın bölgesine sevk edildi.
.jpg)
.jpg)
Tekstil ve Kozmetik ürünlerinin depolandığı alanda başlayan yangında meydana gelen patlamalarla kısa sürede büyüyerek tüm binayı sardı. Depoya mal boşaltmak için yanaşan 6 tır itfaiye ekipleri ve çekicilerle yangın bölgesinden uzaklaştırıldı. Yangına Kocayusuf, Köpük kuleleri, Afet müdahale araçları ile müdahale edildi. Su ihtiyacını karşılamak için Ahtapot aracı ile Küçükçekmece gölünden su takviyesi yapıldı.

.jpg)
Yangın söndürme çalışmalarında 18 itfaiye grubundan 120 personel 45 araç katıldı. Çevre İlçe Belediyelerinden su tankerleri ile su takviyesi yapıldı. Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığından iş makinesi, vinç ve çekiciler görev yaptı.
Ekiplerimizin özverili çalışmakları sonucu söndürülen yangında yaralı ve can kaybı meydana gelmezken depoda maddi hasar meydana gelmiştir.