Haberler

41 öğrenciye 41 kere Maşallah25 Haziran 2008 Çarşamba
Türkiye’nin ilk İtfaiye Eğitim Merkezi İBİTEM’de “yangından korunma eğitimi” verilen 41 minik öğrenci, tatbikatta gösterdikleri performansla büyük alkış aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul İtfaiyesi, 7’den 70’e toplumun her kesiminde afet bilinci oluşturmak amacıyla yürüttüğü eğitim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Eğitim çalışmaları kapsamında, ebeveynleri İlim Dayanışma ve Düşünce Derneği’ne üye olan 41 ilköğretim öğrencisine “yangından korunma eğitimi” verildi.

41 öğrenciye 41 kere Maşallah - Haberler - İstanbul İtfaiyesi

Öğrencilerin İtfaiye Eğitim Merkezi’ndeki eğitimi iki aşamada gerçekleştirildi. Eğitimin ilk aşamasında 41 öğrenciye, yangın, yangın çıkış nedenleri ve yangın anında doğru hareket tarzları hakkında teorik bilgiler anlatıldı. Daha sonra eğitimin ikinci aşamasına geçildi. Uygulamalı eğitim aşamasında ise öğrencilere ilk olarak yangın söndürme cihazları hakkında bilgi verildi ve ardından da tatbikat yaptırıldı. 41 öğrenci, yangın maketleri ve sulu söndürme cihazlarının kullanıldığı tatbikatı başarıyla tamamladı.