Haberler

Dev projenin ilk etabında sona geliniyor10 Mayıs 2017 Çarşamba
Dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanı projesi olan İstanbul Grand Airport Havalimanı’nda inşaat çalışmaları son hızla devam ediyor.

Atatürk Havalimanının 3.Havalimanına taşınması ile ilgili gerekli çalışmalara İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İGA ortaklaşa çalışacak.

Gerek Projesi ile gerekse çalışma alanı ile dünyada birçok yeniliklerin öncüsü olan mega projenin açılışa yetiştirilmesi için var gücü ile çalışan ekipler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerine gelinen son aşamayı anlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinde yapılan toplantıya AKOM Başkan Yardımcısı ve İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan ve AKOM Müdürü Ahmet Tunçsoy ev sahipliği yaptı.

Atatürk Havalimanının 3. Havalimanına taşınması ile ilgili gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak İstanbul Grand Airport İGA yetkilileri, İnşaat çalışmalarında gelinen son durumu anlatan bir sunum yaptı.

22 Milyar Euro'ya ihalesi gerçekleştirilen dev projenin  inşaatı 2015 yılında başlandığını belirten İGA yetkilileri, çalışmalarda 20 bin kişinin istihdam ettiğini ve gelecek yıllarda bunun 30 bine ulaşacağını belirttiler. Dünyadaki diğer havalimanlarından örnekler veren yetkililer, projenin dünyada eşi benzeri olmayan  tasarımda ve büyüklükte olduğunun altını çizdiler.

76 milyon metrekare alan üzerine inşaatı başlayan proje 3 kısımdan oluşacak ve projenin bitmesi ile dünyanın en büyük yolcu taşıma kapasiteli ilk havalimanı özelliğine sahip olacak. Projenin ilk etabı 2018 yılında bitirilmesi hedeflenirken yetkililer çalışmada sona gelindiğini ifade ettiler.

Gerçekleştirilen sunumun ardında söz alan AKOM Başkan Yardımcısı ve İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan dev projeye İstanbul Büyükşehir Belediyesinin tüm birimleri ile destek vereceklerini belirtti.

3.Havalimanı, Türkiye'nin en prestijli projelerinden biri olarak tarihe geçecek.

İBB AKOM öncülüğünde kurulacak bir ekip ile, Atatürk Havalimanının 3. Havalimanına taşınması ile ilgili çalışmaların tamamına destek verilecek. İnşaat çalışmalarının gerek ulaşım gerekse altyapı ile ilgili tüm projeleri de yakından takip edilecek.

Dev projenin ilk etabında sona geliniyor - Haberler - İstanbul İtfaiyesiDev projenin ilk etabında sona geliniyor - Haberler - İstanbul İtfaiyesiDev projenin ilk etabında sona geliniyor - Haberler - İstanbul İtfaiyesiDev projenin ilk etabında sona geliniyor - Haberler - İstanbul İtfaiyesiDev projenin ilk etabında sona geliniyor - Haberler - İstanbul İtfaiyesiDev projenin ilk etabında sona geliniyor - Haberler - İstanbul İtfaiyesiDev projenin ilk etabında sona geliniyor - Haberler - İstanbul İtfaiyesiDev projenin ilk etabında sona geliniyor - Haberler - İstanbul İtfaiyesi