Haberler

Daire Başkanımız Sayın Remzi Albayrak'tan, aday memurlara: "Hoşgeldiniz"22 Nisan 2021 Perşembe
Daire Başkanımız Sayın Remzi Albayrak'tan, aday memurlara: "Hoşgeldiniz"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Belediye İtfaiye Yönetmeliği hükümlerine göre belirtilen münhal kadrolara açıktan atama yoluyla yapılan sınavlarda başarı gösteren 206 itfaiye eri adayı Temel İtfaiye Er Eğitimine 12.04.2021 tarihi itibariyle başlandı.

Bugün Daire Başkanımız Sayın Remzi Albayrak,  İBİTEM'de (İtfaiye Eğitim Merkezi) eğitim alan aday memurlara konuştu. Başkanımızın konuşmasından satır başları şu şekildeydi;

"Hepinizi kutluyorum zorlu bir süreçten geçtiniz. Ve itfaiye teşkilatımıza katılmaya hak kazandınız, bu anlamda hepinizi tebrik ediyorum. Tekrar hoşgeldiniz.

 Gelmiş olduğunuz kurum, büyük bir teşkilat. İtfaiyecilik başlı başına bir olgu.Dünya üzerinde en kutsal mesleklerin başında gelir, çünkü hayat ile ölüm arasında icra edilen bir iştir.

 Kaç yıllık itfaiyeci olunursa olunsun, her gidilen yangının, her olayın, her kurtarmanın kendine has bir yapısı bir özelliği bulunmaktadır. Geçmişten getirdiğiniz birikimler ve tecrübeler, o anda analiz yapılarak bir sonuç bir çözüme ulaştırır sizi.

Her gittiğiniz yangın yada itfai olay, sizin son olayınız da olabilir. Bununda nedeni, her gittiğiniz yangında ve olayda birilerinin canını yada malını kurtarmak adına, kendi canınızı feda etmek zorunda kalabilirsiniz. Bizler her sabah nöbet devir teslimi yaparken, bir dua ile başlıyoruz. Bu duanın nedeni budur. Çünkü bu nöbet esnasında neyi yaşayacağımızı bilemiyorsunuz. İşte tüm bu sebepler, itfaiyeyi ve itfaiyeciliği diğer mesleklerde farklı kılar.

 Gelmiş olduğunuz bu kurum, uluslararası seviyede hatta üstünde, Türkiye’de ise açık ara önde bir teşkilattır. Yılda 100 binin üzerinde itfai olaya müdahale ediyoruz. Dolayısıyla bu kadar fazla çıkışı olan bir teşkilatta, her türlü itfai olayın bilgi birikimine sahip oluyorsunuz. Üzerinizde ki üniformanın kutsallığını ve aidiyet duygusunu benimsediğinizden şüphem yok.

 Bu 3 aylık temel eğitiminin sonunda sahaya indiğiniz zaman, aday memur olarak görev yaptığınız süre içerisinde buradaki bilgi birikimlerinizi orada pekiştireceksiniz ve Allah’ın izniyle asaletiniz onaylandıktan sonrada İstanbul Büyükşehir Belediyemizin İtfaiye teşkilatımızda asil memur olarak görev yapmaya başlayacaksınız.

 Kadın itfaiyeci arkadaşlarıma seslenmek istiyorum. Sizler artık bizim ilklerimizsiniz. Dolayısıyla sizlerin teşkilata dahil ederken asla bu kadın arkadaşları alalım, eğitim verelim daha sonra bir büroda masa başında çalıştıralım düşüncesine sahip olmadık. Sizleri çağdaş bir toplumun bireyi olarak, pozitif ayrımcılık gütmeden, eşit vatandaşlık hukuku içerisinde, sizleri de sahaya süreceğiz. Sizlerde yangında müdahaleci olacaksınız. Ben kadınım ben bunu yapamam mazeretini asla kabul etmiyorum. Çünkü sizde buraya seçilirken, o aşamalardan geçerken diğer erkek arkadaşlarınızın tabi olduğu her şeye tabi bırakıldınız ve siz bunu başarılı bir şekilde yerine getirdiniz ve bugünde buradasınız. Bundan sonra yapılacak olan çalışmalarda kadın erkek ayrımı gözetmeksizin, her türlü sorumluluğu ve görevi üstlenebileceğinize ben yürekten inanıyorum. Sizler gelecekte mesleki anlamda, herhangi bir eksiklik yoksunluk hissetmemek için buradaki verilen temel eğitime azami sarılın ve bunu en iyi şekilde değerlendirmeye çalışın.

Beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bir kez daha çıkmış olduğunuz bu kariyer yolunda sizlere başarılar diliyorum."

Konuşmanın ardından, çekilen hatıra fotoğrafı ile program sonlandırıldı.

 Daire Başkanımız Sayın Remzi Albayraktan, aday memurlara: Hoşgeldiniz - Haberler - İstanbul İtfaiyesiDaire Başkanımız Sayın Remzi Albayraktan, aday memurlara: Hoşgeldiniz - Haberler - İstanbul İtfaiyesiDaire Başkanımız Sayın Remzi Albayraktan, aday memurlara: Hoşgeldiniz - Haberler - İstanbul İtfaiyesiDaire Başkanımız Sayın Remzi Albayraktan, aday memurlara: Hoşgeldiniz - Haberler - İstanbul İtfaiyesiDaire Başkanımız Sayın Remzi Albayraktan, aday memurlara: Hoşgeldiniz - Haberler - İstanbul İtfaiyesiDaire Başkanımız Sayın Remzi Albayraktan, aday memurlara: Hoşgeldiniz - Haberler - İstanbul İtfaiyesiDaire Başkanımız Sayın Remzi Albayraktan, aday memurlara: Hoşgeldiniz - Haberler - İstanbul İtfaiyesiDaire Başkanımız Sayın Remzi Albayraktan, aday memurlara: Hoşgeldiniz - Haberler - İstanbul İtfaiyesiDaire Başkanımız Sayın Remzi Albayraktan, aday memurlara: Hoşgeldiniz - Haberler - İstanbul İtfaiyesiDaire Başkanımız Sayın Remzi Albayraktan, aday memurlara: Hoşgeldiniz - Haberler - İstanbul İtfaiyesiDaire Başkanımız Sayın Remzi Albayraktan, aday memurlara: Hoşgeldiniz - Haberler - İstanbul İtfaiyesiDaire Başkanımız Sayın Remzi Albayraktan, aday memurlara: Hoşgeldiniz - Haberler - İstanbul İtfaiyesi