Haberler

Başkan Topbaş’tan İtfaiye erleri ve Zabıta görevlilerine kadro müjdesi30 Temmuz 2011 Cumartesi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanı İdris Şahin’le yaptığı görüşmede İtfaiye erleri ve Zabıta görevlilerini yakından ilgilendiren bir meseleyi konuştuklarını söyledi.

Esenler İtfaiye binası ve çevre düzenlemesi temel atma töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul İtfaiyesi’nin günde 200’ün üzerinde yangın ve itfaiye gereksinimi olan olaya müdahale ettiğini söyledi. 

İstanbul’un can güvenliği ve ekonomisi açısından İtfaiye hizmetini çok önemsediklerini ifade eden Başkan Topbaş, “Yangın ihbarı geldiği zaman burada ki itfaiye istasyonumuzdan aynı anda 8 araç çıkabilecek. Yani teker teker çıkmayacaklar. Kapılar açılır açılmaz itfaiye araçları aynı anda olay yerine hareket edebilecekler. Şehrin can güvenliği açısından ekonomisi açısından çok önemsediğimiz bir hizmet bu” dedi.

Göreve geldikleri dönemde İtfaiye personel sayısının 1852 olduğunu hatırlatan Başkan Topbaş, bu sayıyı o günden bugüne arttırarak 5 bin 66’ya çıkardıklarını söyledi. Başkan Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “300 yıllık bir mazisi olan itfaiyemizi çok daha güçlü bir hale getirmek ve dünyada bir marka yapmak için göreve başladığımızdan beri çok ciddi adımlar attık. İtfaiyemizin personel sayısı 1852 iken şuanda 5 bin 66’ya çıkardık. Bu çalışanlarımızın bir kısmını farklı şekilde işe aldık. Ama bu durumu birkaç ay içerisinde çözeceğiz. Geçen hafta Sayın İçişleri Bakanımızla olan görüşmemizde de dile getirdik. İtfaiye erlerimizin tamamını kadroya geçirmek istiyoruz. Zabıta da görev yapanları kadroya geçirmek istiyoruz. İmkân oldukça çalışanlarımızı kadroya almak istiyoruz.”

 Başkan Topbaş’tan İtfaiye erleri ve Zabıta görevlilerine kadro müjdesi - Haberler - İstanbul İtfaiyesi

Başkan Topbaş’tan İtfaiye erleri ve Zabıta görevlilerine kadro müjdesi - Haberler - İstanbul İtfaiyesi

Başkan Topbaş’tan İtfaiye erleri ve Zabıta görevlilerine kadro müjdesi - Haberler - İstanbul İtfaiyesi