Haberler

Kentsel Arama Kurtarma Eğitimi Başladı…8 Mayıs 2012 Salı
İstanbul ve İstanbulluların huzur ve güven içerisinde yaşayabilmeleri için 365 gün 24 saat görev yapan İstanbul İtfaiyesi, personeline yönelik eğitim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

İstanbul ve İstanbulluların huzur ve güven içerisinde yaşayabilmeleri için 365 gün 24 saat görev yapan İstanbul İtfaiyesi, personeline yönelik eğitim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Artan ihtiyacı karşılamak ve dünya standartlarını yakalamak için itfaiye istasyon sayısını ve buna bağlı olarak personel sayısını planlı bir şekilde arttıran İstanbul İtfaiyesi, Türkiye’nin ilk ve en büyük itfaiye eğitim merkezi olan İBİTEM’ de gerçekleştirilen hizmet içi eğitimler ile personelin bilgi ve becerisini en üst düzeyde tutmayı amaçlıyor.

Kentsel Arama Kurtarma Eğitimi Başladı… - Haberler - İstanbul İtfaiyesi

2012 eğitim dönemi iç hizmet eğitimleri kapsamında Kentsel Arama Kurtarma Eğitimine 07.05.2012 tarihi itibariyle başlamıştır. 38 İtfaiye personelinin katıldığı eğitimler Ümraniye İtfaiye binasında ve Çavuşbaşı İSKİ’nin su havzasında yapılacaktır.

Kentsel Arama Kurtarma Eğitiminde İtfaiyecilerin Arama ve kurtarma konusunda bilgi ve becerisini geliştirirken İstanbul İtfaiyesinin Afetlere müdahalede İNSARAG ( İNternational Search And Rescue Advisory Group.) kriterlerine uygun şekilde hazırlanmasını sağlamaktır.

Kentsel Arama Kurtarma eğitim programı 40 saat olup 16 saati Teorik 24 saati uygulamalı olacaktır. Uygulamalı Eğitimin 8 saatlik bölümü 10.05.2012 tarihinde gece yapılacaktır. Eğitimler 11.05.2012 tamamlanacaktır.

Kentsel Arama Kurtarma Eğitimi Başladı… - Haberler - İstanbul İtfaiyesi