İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Topbaş’ın talimatıyla harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Üsküp’te yürütülen yardım çalışmalarına destek vererek yaşanan olumsuzlukların etkisini azaltmak için dostluk elini uzattı.
Makedonya’nın Başkenti Üsküp ve çevresinde etkili olan sel felaketi nedeniyle birçok bölge sular altında kalmıştı. Metrekareye 93 kg yağışın düştüğü bölgede yaşanan sel nedeniyle ilk belirlemelere göre 20 kişi hayatını kaybetti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM yaşanan felaketi sonrası; 14 araç ve 32 personelden oluşan yardım ekibi ile çalışmalarını yürütüyor. Yardım faaliyetleri kapsamında; 6 adet Su Tahliye Aracı, 1 adet Bakım Aracı (İtfaiye), 1 adet Kombine Aracı (İSKİ), 1 adet Mobil Büfe, 9 Ton Tazyikli ve 5 Yıkama Aracı (İstaç) ve 32 personel olay bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor.
İstanbul İtfaiyesi, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı su tahliye çalışmaları, İSKİ hat ve kanal temizliği, Atık Yönetim Müdürlüğü ve İSTAÇ ekipleri ise şampuanla yol yıkama çalışmalarına destek veriyor. İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ise bölgede personelin ve vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için Mobil Büfe ile hizmet veriyor.